Met een groeiend aantal Nederlanders die deze zomer op vakantie zullen gaan in eigen land, groeit ook de vraag of er wel voldoende plek is voor al deze vakantiegangers. De kampeerstartup Campspace, het Nederlandse deelplatform voor unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts, heeft de oplossing en roept Nederlanders op om hun tuin of stuk land te delen als kampeerplek.
Met een groeiend aantal Nederlanders die deze zomer op vakantie zullen gaan in eigen land, groeit ook de vraag of er wel voldoende plek is voor al deze vakantiegangers. De kampeerstartup Campspace, het Nederlandse deelplatform voor unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts, heeft de oplossing en roept Nederlanders op om hun tuin of stuk land te delen als kampeerplek. Circa 7,2 miljoen Nederlanders willen deze zomer, ondanks de coronacrisis, op vakantie en een kwart daarvan zegt in Nederland te zullen blijven. Dit blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Met de aanhoudende onzekerheden over de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan is de verwachting dat het aantal ‘thuisblijvers’ alleen nog maar verder zal groeien deze zomer.
Groei in microcampings
Campspace ziet een explosieve groei in de vraag naar microcampings. Van unieke achtertuinen in de polder tot vintage campers in het zuiden van Nederland. Voor het hele gezin of juist een romantisch weekend voor twee, bij Campspace vind je een uniek aanbod voor kampeerplaatsen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, zijn er meer Nederlanders nodig die hun tuin verhuren als kampeerplek. Daarom roept Campspace Nederlanders op om hun tuin te delen en zo meer kampeerplekken te creëren voor landgenoten. Verhuren is volledig kosteloos en het platform komt zelfs bij je langs om gratis foto’s te maken van jouw stuk land of tuin. Het is een leuke manier om jouw mooie plek te delen met andere Nederlanders en je verdient er ook nog eens geld mee.
Kans op duurzame ontwikkeling in reisbranche
Voor veel hosts op het platform is geld verdienen niet de belangrijkste drijfveer, zij zien het juist als een tegenhanger van het massatoerisme. Verhuurder Joel vertelt over haar motivatie om haar tuin te verhuren: ‘Hier vlakbij wordt een vakantiepark gebouwd voor vijfduizend toeristen. Dat is groter dan het dichtstbijzijnde dorp! Ik moet er niet aan denken om daar op vakantie te gaan. Mijn filosofie is: als elke Zeeuw nou één toerist opneemt, dan hoeven er ook niet van die vreselijke parken te worden gebouwd.’ Zij is een van de vele hosts die in Campspace een duurzaam reisalternatief ziet.