Waarom geen romige curry of een tosti met pindakaas en gekaramelliseerde banaan als ontbijt? Als vegan hoef je echt niéts aan smaak en originaliteit in te boeten. Dit bewijst Niki Webster in haar kookboek Rebels lekker! In meer dan 100 verrassende gerechten komt niet de zoveelste vegaburger voorbij, maar echte rebelse gerechten met creatieve combinaties. Denk aan kokos-mangolassi of sticky buns met een dadel-gezouten-karamelvulling en pecannoten.
Naast de heerlijke gerechten voor elk moment van de dag, heeft Rebels lekker! nog iets bijzonders: een buitenlands tintje. Op haar vele reizen deed Niki Webster inspiratie op voor verrassende combinaties. Zo kun je pizza een Indiase twist geven door masala en muntyoghurt toe te voegen, en kun je een Turkse pide vullen met kruidige aubergine, kokos-muntdip en pistachedukkah. En misschien afsluiten met zelfgemaakte tiramisu? Rebels lekker! Niki Webster begon in 2015 aan haar prijswinnende blog Rebel Recipes (257K volgers), waarmee ze het misverstand uit de wereld wil helpen dat vegan eten saai is.