Soep is altijd een goed idee, zeker een spicy exemplaar zoals de BUNK hotels dat op de kaart hebben staan. Op zijn best met een eigen BUNK-biertje erbij. BUNK wil hun recept niet prijsgeven, daarom bij deze een traditionele pindasoep.
Ingrediënten
200 g zoutvlees (toko)
2 stuks kippenpoten
3,5 liter water
8 pimentkorrels
2 Madame Jeanette-pepers
3 laurierbladen
2 kippenbouillon blokjes
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook (fijn gehakt)
5 takken bladselderij (gehakt)
2 tomaten (grof gehakt)
1 dl zonnebloemolie
700 g pindakaas
Bereidingstijd: 40 minuten
- Doe alle ingrediënten tot en met de kippenbouillon blokjes samen in de pan. Breng aan de kook en draai het vuur laag zodat het vocht niet meer kookt. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen tot een bouillon.
- Schep het zoutvlees en de kip uit de bouillon. Pluk de kip van het bot. Hak het zoutvlees en de kip fijn.
- Verhit een koekenpan met de olie. Bak de uien en knoflook onder voortdurend roeren 1 minuut aan.
- Voeg de kip en zoutvlees toe en bak deze op hoog vuur 3 minuten mee.
- Voeg de selderij samen met de pindakaas en de inhoud van de koekenpan toe aan de bouillon. Breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat het geheel 30 minuten garen en de pindakaas oplossen in de bouillon.
- Serveren met witte rijst of brood.