Om er zeker van te zijn dat de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse doorgaat is er een take away optie toegevoegd. Van 22 t/m 28 maart serveren restaurants door heel Nederland een lunch en/of diner met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers en minder zout.
Uitgebreid met take away
Dit jaar kon de Nierstichting Restaurant Driedaagse niet doorgaan door de sluiting van de horeca vanwege de corona uitbraak. Komende editie gaat zeker door, omdat een thuis variant is toegevoegd. Mocht de horeca door aangescherpte coronamaatregelen (weer) moeten sluiten, dan kunnen de restaurants er voor kiezen om een take away variant aan te bieden
Minder zout in de horeca
Dat je met minder zout juist meer smaak maakt, weten de vijf chef-ambassadeurs van de Nierstichting Restaurant Driedaagse als geen ander. Om die reden hebben SVH Meesterkok Menno Post (Olivijn), patron cuisinier Marko Karelse (Villa la Ruche), SVH Meesterkok Wilco Berends (De Nederlanden), chef-kok Ferry van Houten (Het Bosch@ the Waterfront) en chef-kok Tim Golsteijn (Bougainville) zich als ambassadeur aan het smaakevenement verbonden. Samen zetten zij zich in voor minder zoutgebruik binnen de horeca. Zo kan iedere professionele smaakmaker in Nederland het publiek inspireren dat minder zout eten juist heel smaakvol is. Het culinaire smaakevenement wordt verder omarmd door Lekker, Gault & Millau, JRE en Euro-toques.
Vanaf vandaag kunnen restaurants zich aanmelden via restaurantdriedaagse.nl.