In een stad waar het culinaire aanbod voortdurend aan verandering onderhevig is, behoort IZAKAYA Asian Kitchen & Bar sinds de opening in 2012, tot een van Amsterdams meest populaire culinaire hotspots. En daar bleef het niet bij, want de verrukkelijke Aziatische tapa’s van IZAKAYA kunnen ook rekenen op een grote fanbase buiten Nederland sinds in Duitsland en Spanje nieuwe vestigingen geopend werden.
10 jaar IZAKAYA Amsterdam
IZAKAYA Amsterdam, gevestigd in de bruisende Pijp, introduceerde tien jaar geleden als eerste in Amsterdam (en Nederland!) het fusion concept van een Japanse keuken met Zuid-Amerikaanse invloeden. Het werd een doorslaand succes, waarop nieuwe openingen in München (2017) en Ibiza (2017) zouden volgen.
Omringd door de gezellige hectiek van de Pijp vertelt IZAKAYA een verhaal van nieuwe authenticiteit en krijgen Japanse culinaire tradities een extravagante interpretatie in een cuisine die authentiek, maar nooit traditioneel is. De traditionele ‘Izakaya’ laat zich het best uitleggen als Japanse pub: een hoeksteen binnen de Japanse eetcultuur waar een diversiteit hapjes gegeten wordt. Gerechten worden op kleine bordjes geserveerd, waarbij gasten zoveel kunnen bestellen (en delen) als ze zelf willen. Het menu bevat verse sushi, sashimi en een variatie aan voortreffelijke vlees- en visgerechten bereid op een traditionele Robata grill of Hibachi fire bowl, een Japanse hot plate op houtskool. Dat IZAKAYA Amsterdam al tien jaar relevant en hip en happening weet te blijven voor het veeleisende en snel verveelde publiek van de hoofdstad zegt veel, zo niet alles over de fijne ambiance, service, skills van de bartenders en de kwaliteit van de gerechten. Meer dan 80 kregen in de loop der jaren een plek op de kaart, waarvan enkele direct tot klassiekers uitgroeiden – zoals de crispy rice met spicy tuna tartare, de Chilean Seabass Moro Miso en de sweet corn tempura.
Niet alleen culinaire Aziatische klassiekers worden opnieuw uitgevonden in IZAKAYA, in de bar krijgen dranken dezelfde vooruitstrevende twist. IZAKAYA schenkt een breed scala aan house-infused tonics die allemaal het Japanse Schochu als basis hebben. Deze Shochu wordt gedistilleerd uit onder andere gerst, boekweit en zoete aardappel.
THE ENTOURAGE GROUP
Bedenkers van het innovatieve concept zijn internationaal entrepreneur Yossi Eliyahoo van THE ENTOURAGE GROUP (o.a. bekend van MOMO Restaurant, Bar & Lounge, THE DUCHESS en MR PORTER) samen met CEO Stephanie Pearson.
IZAKAYA Asian Kitchen & Bar | Albert Cuypstraat 2-6 | 1072 CT Amsterdam | izakaya-amsterdam.com | info@izakaya-amsterdam.com | +31 (0) 20 305 3090