Laphroaig Single Malt Scotch Whisky presenteert met gepaste trots het initiatief Taste Trailblazers. Het wereldwijde concept is een viering en tegelijkertijd een ode aan alle culinaire pioniers; zij die grenzen verleggen op het gebied van smaak. Taste Trailblazers is geïnspireerd door de pioniers van Laphroaig op het eiland Islay aan de westkust van Schotland, waar de single malt de nummer één op turf gestookte whisky is.
Al meer dan 200 jaar is Laphroaig een directe weerspiegeling van zijn herkomst. Van het zoute zeewater en de zeebries tot de aardse rokerigheid die afkomstig is van de gemoute gerst, die koud wordt gerookt in traditionele ovens, gevoed door Islay-turf. De elementen zout, vuur en turf maken Laphroaig-whisky ongeëvenaard in kwaliteit en superieur in smaak. Het Taste Trailblazers-concept laat de pioniers naar voren komen, in dit geval moderne culinaire pioniers op het gebied van smaak. De beste chefs, zij die de industrie op het gebied van smaak vooruitbrengen, werken met de whisky en de drie elementen zout, turf en vuur. Het resultaat is een unieke foodpairing, waarin de combinaties van smaken elkaar versterken, gecombineerd met de echte Laphroaig-beleving. In Nederland biedt Laphroaig een Taste Trailblazer Experience aan in The Unbound in Amsterdam, waar al deze elementen samenkomen.
Deze Experience brengt je terug naar de natuur’
Laphroaig
De distilleerderij van Laphroaig, opgericht in 1815, is van origine een familiebedrijf en werd van generatie op generatie doorgegeven, zowel de receptuur als de maakwijze. Toen Ian Hunter in 1927 aan het roer kwam te staan, erfde hij enkele uitdagingen. Juist die leidden tot de kenmerkende smaak van Laphroaig. Er was weinig mout te krijgen; daarom zette Hunter zijn eigen productie op en gebruikte traditionele ovens met open vuur, waarin hij turf van eigen grond gebruikte en de gerst koud rookte. De ligging van Islay in de Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat de zilte zeewind en soms overstromingen een zoute smaak afgeven aan de vaten. Deze drie elementen, zout, turf en vuur, verzekeren tot de dag van vandaag de intense smaakbeleving van Laphroaig. Toen Ian Hunter in 1954 overleed, liet hij de distilleerderij achter aan een van zijn trouwe managers. Het was Bessie Williamson die het roer overnam, de familietraditie voortzette en ervoor zorgde dat de klassieke tradities van Laphroaig-whisky hoog in het vaandel bleven staan. De Laphroaig single malt is een bijzondere Schotse whisky, onlosmakelijk verbonden met de regio, die wereldberoemd werd door de rokerige en ziltige tonen.
Taste Trailblazer Experience
In Nederland heeft Laphroaig een speciale samenwerking ontwikkeld met boutique hotel en ‘estate’ The Unbound in Amsterdam. Hier kun je de Laphroaig Taste Trailblazer Experience zelf ervaren. Deze unieke plek staat bekend om zijn outdoor experience in de stad Amsterdam. De hoogwaardige keuken staat onder leiding van chef Nicolas Derrstroff, pionier in het bereiden van groente en fruit op een ‘experimentele’ wijze, waarbij gasten onderdeel zijn van het concept. De werkwijze en de eigen kruidentuin zijn voor Laphroaig essentiële ingrediënten om hier de Taste Trailblazer Experience te organiseren.
De Experience is een op Laphroaig geïnspireerd driegangendiner in het restaurant, gecombineerd met een overnachting in een van de luxe cabins van The Unbound. Het menu is speciaal ontwikkeld en samengesteld door Nicolas Derrstroff in samenwerking met Lewis Thomson, Brand Ambassador van Laphroaig. De elementen zout, turf en vuur, kenmerkend voor Laphroaig, komen vanzelfsprekend terug in dit menu: een unieke whisky- en foodpairing die de echte Laphroaig-smaakbeleving in haar beste essentie weergeeft.
Na het diner is het mogelijk om bij het kampvuur marshmallows te roosteren en een glas Laphroaig te drinken. Aan het kampvuur kan je de verhalen lezen van de Taste Trailblazers of deel je eigen verhalen met je vrienden. Deze Experience brengt je terug naar de natuur, maar wél in alle luxe. Een culinaire ervaring met vrienden om nooit te vergeten.
Een overnachting en een exclusief driegangenmenu geïnspireerd
op Laphroaig voor 2 personen kan geboekt worden vanaf € 182,50 per persoon. Dit is inclusief het Laphroaig Experience-pakket
bestaande uit een fles Laphroaig met twee whiskyglazen en een unieke kit voor de Taste Trailblazer Stories bij het kampvuur ’s avonds.
Over Beam Suntory
Als wereldleider in premium spirits inspireert Beam Suntory met een focus op het maken van connecties. Consumenten uit alle hoeken van de wereld vragen om de merken van het bedrijf, waaronder de iconische Jim Beam en Maker’s Mark bourbonmerken en Courvoisier cognac, evenals wereldberoemde premiummerken zoals Basil Hayden, Knob Creek en Legent bourbon; Yamazaki, Hakushu, Hibiki en Toki Japanse whisky; Teacher’s, Laphroaig en Bowmore Scotch whisky; Canadese Club whisky; Hornitos en Sauza tequila; EFFEN, Haku en Pinnacle wodka; Sipsmith en Roku gin en On The Rocks Premium Cocktails.
Beam Suntory werd in 2014 opgericht door de wereldleider in bourbon en de pionier in Japanse whisky, die samen een nieuw bedrijf vormden met een groots erfgoed, passie voor kwaliteit, een innovatieve geest en visie op Growing for Good. Beam Suntory, met het hoofdkantoor in Chicago, is een dochteronderneming van Suntory Holdings Limited uit Japan. Voor meer informatie over Beam Suntory, de merken en de inzet voor sociale verantwoordelijkheid.
Meer informatie: beamsuntory.com en drinksmart.com