De weersomslag is daar en dat is te voelen in ons lichaam. Door de juiste keuzes te maken in de keuken kun je je immuunsysteem een boost geven. Lekker én gezond? HelloFresh tipt pompoen (naast alle andere seizoensgroenten) als redder in nood.
Wat maakt pompoen zo gezond?
Een echte herfstgroente, die pompoen. Alleen al door zijn prachtige kleur aan de binnen- en buitenkant een welkome afwisseling van de grijze kleur in de lucht. Wist je dat er in pompoen heel veel vitamine A zit? Vitamine A speelt een belangrijke rol in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en is goed voor de gezondheid van je huid, haar en nagels. Zelfs de pitten van de pompoen zijn voedzaam. Pompoenpitten zijn, van alle noten en pitten, zelfs het rijkst aan magnesium en fosfor. Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.
‘Eet zoveel mogelijk kleuren in de herfst en eet mee met het seizoen’, tipt Julie Lootens, diëtiste bij HelloFresh. ‘Met een variatie aan kleur krijg je verschillende vitamines binnen die je extra goed kunt gebruiken in het najaar. Daarnaast zijn seizoensgroenten vaak beter voor je gezondheid en ze hebben een kleinere impact op het milieu. Dit komt doordat deze producten sneller van het land op je bord belanden (minder uitstoot!) én dankzij deze kortere afstand gaan de vitaminen niet verloren.’
We zeggen het dus nog een keer: kleur je bord voor een gezonde herfst! Ben je op zoek naar inspiratie met pompoen? Hellofresh stelde alvast een avond vol gekleurde vitaminen samen (recepten inbegrepen!)
Voor: zelfgemaakte pompoensoep met croutons
Hoofd: parelgerst-risotto met geroosterde pompoen
Toe: pompoen cheesecake