Ook thuis het gevoel van zomers Italië creëren? Serveer Amaro del Capo: de Italiaanse smaakmaker voor zomers (na)tafelen. Deze bitterzoete likeur uit Calabrië, belichaamt de Italiaanse smaak en levensstijl, waarbij uitgebreid tafelen met familie en vrienden én lang natafelen centraal staan. Of hij nu puur en ijskoud als digestief of als aperitief wordt geschonken, of wordt verwerkt in een verfrissende cocktail: Amaro del Capo is al meer dan een eeuw een van de meest graag geziene “tafelgasten” in Italië.
Italië’s numéro uno
De karakteristieke amaro wordt van origine in Italië puur en op kamertemperatuur gedronken als digestief na een maaltijd, waarbij het zowel de spijsvertering bevordert als een moment van pure smaakbeleving biedt. Amaro del Capo heeft door het ijskoud drinken te introduceren de manier waarop amaro wordt gedronken veranderd. Dit unieke serveren versterkt de smaken en biedt een verfrissende ervaring die perfect past bij warme zomeravonden. Hierdoor is Amaro del Capo de laatste vijftien jaar uitgegroeid van regionaal bittertje naar de favoriete amaro van Italië.
Veelzijdig en verfrissend
Het woord “amaro” betekent in het Italiaans “bitter”, maar amaro biedt veel meer dan dat. Elke amaro heeft zijn eigen unieke receptuur en het gebruik van regionale ingrediënten zorgt ervoor dat elke amaro een unieke smaakbeleving biedt, die de essentie en tradities van de regio waar het vandaan komt weerspiegelt. Dit betekent dat de ingrediënten en smaken sterk kunnen variëren afhankelijk van waar de amaro wordt gemaakt. De unieke smaakervaring van Amaro del Capo wordt gecreëerd door de infusie van 29 zorgvuldig geoogste natuurlijke en heilzame kruiden, vruchten, bloemen en wortels, die verwerkt worden in eigen faciliteiten in de regio Calabrië. Waar andere amaro’s rond de twintig smaakprofielen hebben, kent Amaro del Capo maar liefst zeventig smaakprofielen die keer op keer zorgen voor een verrassende smaakervaring. Amaro del Capo onderscheidt zich door zijn toegankelijkheid en een minder bittere smaak. Met zijn balans van bitterzoete en kruidige tonen biedt het een milde introductie tot de wereld van amaro’s, zowel voor liefhebbers van bitterzoete smaken als voor nieuwkomers in de wereld van amaro’s. Van de verfrissende tinteling van munt tot de zoete en bittere ondertoon van sinaasappel en een kruidig vleugje zoethout: iedere slok onthult een nieuwe smaak en legt de complexiteit van de amaro bloot.
Maak ook eens een:
Capo Tonic: Amaro del Capo met je favoriete tonic en een schijfje limoen.
Capo Negroni: Amaro del Capo, gin en rode vermout, gegarneerd met een sinaasappelschil.
Capo Affogato: Vanille-ijs overgoten met een shot espresso en een scheut Amaro del Capo.
Ambachtelijk erfgoed
Vecchio Amaro del Capo, wat ‘oude kruidenbitter van de Kaap’ betekent, weerspiegelt de rijke traditie van Calabrië. De familie Caffo heeft een diepgewortelde geschiedenis in deze Italiaanse regio, dankzij de vier generaties meester-distilleerders die het geheime familierecept bewaken sinds 1915. Amaro del Capo koestert de eeuwenoude familietraditie en dompelt de amaro-liefhebber onder in een unieke sensatie van authentieke smaken en vakmanschap die zij door de jaren heen hebben geperfectioneerd.
Amaro del Capo wordt geschonken bij diverse horecagelegenheden en is verkrijgbaar via drankspeciaalzaken, Gall & Gall en Mitra. Adviesprijs € 21,95 (70cl).
Geniet verantwoord. Geen 18. Geen alcohol.