Op maandag 16 december mocht in Milaan het vooruitstrevende Slow Food restaurant Pianeta Terra het podium op om de 31ste plaats in de 50 Top Italy lijst van 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld in te nemen. Hiermee is Pianeta Terra volgens de jury voor de vijfde achtereenvolgende keer het beste Italiaanse restaurant in Nederland.
Over Pianeta Terra
In de voormalige paardenstal hartje stad, worden al 25 jaar vooruitstrevende ideeën over duurzaamheid, verspilling en planeetvriendelijker koken en consumeren op aansprekende wijze opgediend. De moderne kunst aan de muren, de speelse indeling met de lange bar en de warme, maar cleane uitstraling reflecteren hetgeen op het bord gebeurt. De producten zijn afkomstig van kleine lokale leveranciers, van de Slow Food Presidia – die de kwalitatief hoogwaardige teelt van gewassen en soorten die met uitsterven bedreigd worden ondersteunt – en de Ark of Taste. Voor pizza of spaghetti bolognese is dit niet de plek, maar lokale helden als kinnebak van “Buitengewoon Varken”, Wilde Waddenzee oesters van “Goede Vissers” en Kraaienborst van “De Keuken van het Ongewenste Dier” krijgen in Fabio Antonini’s moderne en vernieuwende gerechten alle ruimte om te schitteren. Meer nog dan een ode aan Italië, is Pianeta Terra een hartstochtelijk pleidooi voor Moeder Aarde dat in drie tot zeven verrassende gangen uiteengezet wordt. Aansluitend op het duurzame gedachtegoed dat de basis vormt van alles wat er uit de keuken komt, is de door Laura Martini met veel zorg samengestelde wijnkaart volledig biologisch, biodynamisch, natuurlijk, slow en Italiaans.
Meer over de 50 Top Italy klik hier.