Restaurant Elysianne op de Ruysdaelstraat in Amsterdam Oud-Zuid brengt de rijke smaken van de Creoolse keuken uit New Orleans naar Amsterdam, waar het deze bijna vergeten recepten introduceert, vernieuwd met een moderne twist.
Elysianne biedt een intieme fine dining ervaring aan die uniek is in Amsterdam én Europa. De focus ligt op seizoensgebonden menu’s, waarin zowel klassieke als bijna vergeten recepten een podium krijgen. Denk aan gerechten zoals Gumbo, Crab boil en Buttermilk bouille, gepresenteerd op een manier die de authenticiteit respecteert én verrast. Elk gerecht kan gekoppeld worden, aan een wijn die door de sommelier uitgekozen, waardoor de smaken van de gerechten nog beter tot hun recht komen. Zo biedt Elysianne een luxe doch toegankelijke culinaire reis en wordt de warme, gastvrije sfeer van New Orleans gecombineerd met de elegantie van de Europese gastronomie.
Aan het roer van deze culinaire reis staat gerenommeerd chef Matt Pace. Als winnaar van het programma Beat Bobby Flay en met lovende recensies in de New York Times, weet hij als geen ander het kloppende hart van Louisiana naar Nederland te brengen. De ervaring bij Elysianne is een ode aan de smaken van Louisiana en de rijke historie van de Creoolse keuken.
‘You start with the oyster and you end with the pearl,’ zoals Chef Matt zijn eigen creaties omschrijft. Hiermee benadrukt hij hoe elk gerecht een transformatie ondergaat: van eenvoudige, pure ingrediënten tot verfijnde culinaire meesterwerken. Zijn keuken draait om het vertellen van verhalen – verhalen over de tradities en culturele invloeden die de Creoolse keuken zo bijzonder maken, gecombineerd met zijn eigen creatieve visie en ervaring.
Ontdek wat de Creoolse keuken jou te bieden heeft en laat je onderdompelen in de culinaire geschiedenis van Louisiana!
Reserveren kan via www.elysianne.nl of neem contact op met info@elysianne.nl