Genoeg van scones, mini-sandwiches en die eindeloze bakjes thee tijdens de high tea? Chef Diego Buik biedt met de High Slider een smakelijke tegenhanger aan de Rotterdamse wateren. Geniet van drie malse sliders (kleine burgers) die worden geserveerd met champagne van Perrier-Jouët.
Diego over de totstandkoming: ‘Een high tea kennen we natuurlijk wel. Het is een leuk concept, alleen niet meer zo spannend. Eerder een uitje om met je schoonouders te ondernemen. Tijd voor een opwindende culinaire tegenhanger dus. Daarom introduceren we de High Slider: bubbels en burgers zorgen voor een verrassend smaakvolle -en een tikkie brutale smaakcombinatie.‘
De High Slider
De drie sliders die op een etagère worden geserveerd tijdens de High Slider zijn totaal verschillend. De Classic is een dertig dagen dry aged – waarbij het vlees op een gecontroleerde manier wordt gerijpt – rundvlees patty, met bacon, cheddar en een signature burgersaus. De Chicken is een gedurfde combinatie van een krokante kipburger met spicy ketchup, truffel, honing, geitenkaas en coleslaw. De Vegan: is een patty gemaakt van Beyond Meat, huisgemaakte kimchi en spicy mayonaise. Aan de pairing van de burgers met de champagne is behoorlijk wat denkwerk vooraf gegaan: ‘Eigenlijk vergeet men vaak hoe goed champagne bij burgers combineert. Zeker de champagne van Perrier-Jouet, met zijn fruitige afdronk, vormt een heerlijke smaaksymbiose met de boterige umamismaak van de burgers. De fijne bubbel maakt de smaakcombinatie compleet.‘
Diego Buik
Diego Buik is de chef van restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam. Hij heeft niet alleen de prijs van ‘Beste burger van Rotterdam’ op zijn naam mogen schrijven, maar ook het record gevestigd van ‘Duurste hamburger ter wereld.’ Deze burger, gemaakt met bladgoud, kaviaar en kreeft had een prijskaartje van maar liefst € 2.050 en heeft zelfs de kaart van Burgerhub in Ryiad, Saoedi-Arabië gehaald. Chef Diego staat bekend om zijn experimentele burgers en verrassende smaakcombinaties.