We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken.
[Bas van Kranen 4e van rechts]
Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Daarnaast bekroont de jury ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten.
De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel).
La Distillerie op 1e plaats TOP 100 Beste Groentenrestaurants ter wereld
Nieuw op de eerste plaats van de Top 100 van de beste groentenrestaurants ter wereld staat La Distillerie (Luxemburg) van 5-radijzen groentenchef René Mathieu.
-
La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) – Chef René Mathieu
-
Vrijmoed (Gent, België) – Chef Michaël Vrijmoed
-
Bord’eau (Amsterdam, Nederland) – Chef Bas van Kranen
-
Piazza Duomo (Alba, Italië) – Chef Enrico Crippa
-
L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) – Chefs Jean-André Charial and Glen Viel
-
L’Arpège (Parijs, Frankrijk) – Chef Alain Passard
-
Graanmarkt 13 (Antwerpen, België) – Chef Seppe Nobels
-
HumusxHortense (Brussel, België) – Chef Nicolas Decloedt
-
Arabelle (Marcin, België) – Chef Arabelle Meirlan
-
Joia (Milaan, Italië) – Chef Pietro Leeman
We’re Smart® Future Awards 2020
We’re Smart® bekroont met de Future Awards bedrijven en personen die actief bijdragen aan een gezonde en ecologische wereld.
-
Product van het jaar: gastronomisch tomatensap Mary V van chef Nick Bril (The Jane)
-
Project van het jaar: luchtvaartmaatschappij Luxair slaat de handen in elkaar met chef René Mathieu voor plantaardige vliegtuigmaaltijden
-
Medium van het jaar: Kachen Magazine, een uniek, drietalig, internationaal culinair magazine uit Luxemburg met bijzondere aandacht voor plantaardige gerechten en chefs
-
Innovatie van het jaar: Pretexte, 100% plantaardige, lactose- en glutenvrije producten
-
Communicatie van het jaar: From Waste to Taste met hun projecten voor minder voedselafval
-
Speciale Future Award: Sang Hoon Degeimbre – Pioneer Plant Based Fermentation voor zijn pionierswerk rond fermentatie
We’re Smart® Beste Groentenrestaurants per land
Deze dertien restaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:
-
België: Bon Bon, Brussels
-
Canada: Langdon Country House, Ontario
-
Denemarken: Geranium, Copenhagen
-
Finland: Grön, Helsinki
-
Frankrijk: Le Clos des Sens, Annecy
-
Italie: Chef Luigi Taglienti, Milano
-
Japan: Inua, Tokyo
-
Nederland: De Nieuwe Winkel, Nijmegen
-
Peru: Statera, Lima
-
Rusland: Twins Garden, Moscow
-
Spanje: Gatblau, Barcelona
-
Verenigd Koninkrijk: Lyle’s, London
-
Verenigde Staten: Eleven Madison, New York
Chef Xavier Pellicer (Spanje) is “Untouchable”
De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoon van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit.
“Xavier Pellicer is als groentenchef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijd. Hij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de TOP 100 Best Vegetables Restaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs,” licht Frank Fol toe.
Bekijk de We’re Smart World Award Show op Youtube
Foto’s ©kachenmagazine
OVER WE’RE SMART WORLD®
persdossier We’re Smart®
We’re Smart World®
Moerasstraat 18
3320 Meldert-Hoegaarden