Vanaf deze week introduceren horecaondernemers Vincent de Cloet en Jules Ex Dinner at VINNIES aan de Scheldestraat 45. Het concept is simpel: een vast, per week wisselend menu, bestaande uit voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. Gekookt wordt er door Vincent en Jules zelf, enkel met dagverse streekproducten uit het seizoen welke worden geleverd door hun favoriete lokale leveranciers waaronder:
- Seizoensgroente uit de tuin en kas van maatschap Wim Bijma
- De mooiste stukken vlees van de eigen boerderij, wild & gevogelte en rauwmelkse kazen van Lindenhoff
- Biologisch zuurdesembrood van broodbakkerij Ex uit Amsterdam-Noord
- Duurzaam gevangen vis van familiebedrijf Jan van As
- Eerlijke zuivel uit Weesp van MOMA
- Biologische, biodynamische wijnen van Pieksman
Jules en Vincent openden in 2012 hun eerste VINNIES op de Haarlemmerstraat 46. Dit geslaagde ontbijt- en lunch concept ontstond uit een gedeelde passie voor goed en eerlijk eten. Vincent werkte eerder als (chef)kok bij onder andere; The French Café, Azur Bleu en George WPA, Jules deed zijn ervaring op bij Raïnaraï, kookte als chef bij restaurant Van Harte en werkte daarnaast ook bij George WPA en The French Café.
VINNIES Scheldestraat is dagelijks geopend en voortaan kun je er elke donderdag- en vrijdagavond terecht voor een 2 tot 5-gangenmenu gemaakt met de beste lokale seizoensproducten.
Klik hier voor het wekelijks wisselende diner menu. Of hier om te reserveren.
Scheldestraat 45BG
1078 GG Amsterdam
020 737 31 80