Van office lunches naar in je eigen keuken zelf je lunch bereiden. Het zal even wennen zijn voor de meeste thuisblijvers onder ons, maar dit biedt juist de kans om nieuwe recepten uit te proberen. Zoals deze verrukkelijke Pause Poké Bowl met zalm waarvan het Pulitzer Amsterdam ons het recept verschafte.
Ingrediënten bowl
- 100 gr zalm sashimi
- 90 gr sushirijst
- 40 gr wojabonen
- 40 gr wakame
- 20 gr peen (julienne gesneden)
- 10 gr taugé
- 5 gr gepekelde gember
- 2 gr koriander
- 10 ml mirin
- 10 ml soya dressing
- 1/2 avocado
Ingrediënten soja dressing
- 5 gr sesamolie
- 4 gr sojasaus
- 0,5 gr chiliolie
- 0,5 gr sushiazijn
- 1/2 geroosterde knoflook
Bereiding
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen en mix het met de mirin. Mix de taugé, koriander en peen julienne in een aparte kom. Pers de knoflook en mix alle ingrediënten van de soja dressing. Wanneer je de poké bowl maakt, begin met de rijst en voeg dan de sojabonen, wakame, gepekelde gember en wortel salade één voor één toe. Voeg de zalm als laatste in het midden van de kom toe en eindig met het sprenkelen van de zelfgemaakte sojadressing over de groente.
Bon appétit