Restaurant Inter Scaldes, heeft na een uitgebreide renovatie en de overname door Pillows Hotels begin dit jaar, haar deuren heropend. De nieuwe mede-eigenaren, twee Michelinsterren- en 18/20 Gault&Millau chef Jeroen Achtien en zijn partner Sanne, willen de essentie behouden die Inter Scaldes groot heeft gemaakt en tegelijkertijd hun eigen visie toevoegen aan een van Nederlands beste restaurants. De bij het restaurant gelegen 12 luxe Pillows suites zijn exclusief beschikbaar voor gasten van het restaurant.
De Zeeuwse Parel glimt als nooit tevoren
Inter Scaldes, Latijn voor ‘tussen de Scheldes’, wordt ook wel de Zeeuwse Parel genoemd. Gelegen in de weidse polders van Zeeland tussen de Ooster- en Westerschelde, blijven de provincie en haar wateren onlosmakelijk verbonden met het gerenommeerde sterrenrestaurant. Zij geven – zoals het restaurant al meer dan 55 jaar doet – een culinaire ervaring in en mét Zeeland. Net zoals zijn voorganger Jannis Brevet, die tussen 2001 en 2023 Inter Scaldes drie Michelinsterren bezorgde door de focus op lokaal te leggen, staat Jeroen Achtien bekend om het werken met pure, lokale ingrediënten op een duurzame manier. Voor Jeroen draait koken om een verfijnde balans en om het vinden van harmonie. Fermentatie is een extra specialiteit van Jeroen om ingrediënten in een vernieuwde en gedurfde vorm samen te brengen. Met veel liefde en passie neemt het jonge gedreven stel de eervolle taak op zich om deze plek met historie en prestige voort te zetten.
Ontspan, proef en beleef
Jeroen en Sanne gaan voor beleving op het hoogste niveau. Bij aankomst worden gasten op een informele manier ontvangen in de intieme lounge voor een aperitief en worden de amuses bereid op de marmeren bar. Tijdens de lunch en het diner worden de gasten geleid door Sanne en onder andere Tessa van de Wouw, de talentvolle sommelier van Inter Scaldes sinds 2019. Daarnaast biedt het restaurant uitzicht op de biologische kruidentuin, zo wordt de gast meegenomen op een culinaire reis waarin iedere stap bijzonder is en je de omgeving proeft, voelt en ziet. Het menu is geïnspireerd op het Zeeuwse landschap en beweegt met de seizoenen mee. Opvallend voor Jeroens kookstijl is de focus op fermentatie-, droog- en rijpingstechnieken en het gebruik van zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving zoals alle verse vis, schaal- en schelpdieren. Ook combineert hij graag vlees en vis in zijn gerechten. De smaken zijn opvallend en avontuurlijk, waarbij de gehele culinaire beleving kan worden samengevat in drie woorden: ontspan, proef en beleef.
Interieur design
Voor het interieur koos Pillows Hotels wederom voor een samenwerking met interieurontwerper Paul Linse (Studio Linse design; Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, Rijks Restaurant Amsterdam, Royal Opera House London). Ook hier speelt gastbeleving de hoofdrol, zoals de ontspannen ontvangst in de lounge met amusebar en zicht in de keuken, waar de chef en gast elkaar ontmoeten. De topografische elementen van de omgeving komen terug in het ontwerp waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke tinten en zachte structuren. De basis van het interieur is de bank, die is geïnspireerd op de golvende vorm van de Scheldes. De glazen pui, met uitzicht op de biologische kruidentuin, verbinden het restaurant met haar omgeving en brengen het buitengevoel naar binnen. Het design van Paul Linse weerspiegelt het ingetogen elegante Pillows gevoel en met deze verfrissende stijl krijgen zowel de chef als de gast een prominente rol.
Over Jeroen & Sanne
Jeroen had op jonge leeftijd al de ambitie om chef te worden en startte zijn carrière aan de koksopleiding, waarna hij ervaring opdeed in restaurants met uiteenlopende stijlen. Zo werkte hij acht jaar voor driesterrenrestaurant De Librije, de plek waar hij Sanne ontmoette. In 2018 verhuisden zij samen naar Zwitserland waar Jeroen een aanstelling kreeg als executive chef bij Restaurant Sens behorend tot Hotel Vitznauerhof. Na een half jaar behaalde hij al zijn eerste Michelinster en al snel volgde een tweede, meerdere Gault&Millau prijzen en een 18/20 score. Met deze internationale erkenningen keren Jeroen en Sanne na ruim vijf jaar terug naar Nederland.
Inter Scaldes serveert van donderdag tot zondag een vijf en zeven gangen menu. Ook biedt het restaurant de gelegenheid om te genieten van het à la carte menu, zowel voor lunch als diner. Met zowel valet parking als het helikopterplatform in de tuin biedt het restaurant de mogelijkheid voor gasten om ook hun aankomst en vertrek op hoog niveau te beleven. Voor meer informatie en voor het reserveren van een tafel klik hier of neem contact op via +31 113 381 753/ info@interscaldes.nl
Zandweg 2 , 4416 NA Kruiningen
Over Inter Scaldes
Inter Scaldes behaalde zijn eerste Michelinster in 1987. Door de jaren heen is het restaurant uitgegroeid tot drie Michelinsterren, wat heeft geresulteerd in internationale erkenning onder de beste restaurants van de wereld.
Over Chef-kok Jannis Brevet, 2001 – 2023
Jannis Brevet en zijn partner Claudia namen Inter Scaldes in 2001 over van Maartje Boudeling, die in haar tijd beloond werd met twee Michelinsterren. Brevet wist niet enkel de sterren te behouden, maar heeft het restaurant naar drie Michelinsterren niveau gebracht in 2018. Jannis is nu betrokken bij de restaurants van Pillows Hotel Collectie, onder andere bij VanOost in Pillows Amsterdam en Lof in Pillows Gent.
Over Pillows Hotels
Pillows Hotels staat bekend om hun elegante hotels en restaurants in Nederland en België. De hotels en restaurants van de hotel collectie zijn gevestigd op de mooiste locaties, zowel in stadscentra als omgeven door schitterende natuur. Gekenmerkt door een tijdloos design en interieur met een ingetogen luxe gevoel, gecreëerd voor ultiem genieten. Tegelijkertijd hecht Pillows veel waarde aan de restaurants van de hotel collectie, met eervolle toekenningen van Michelin en Gault&Millau.
Inter Scaldes is sinds januari 2023 onderdeel van de Pillows hotel collectie. Sinds de start in 2017 zijn de volgende hotels en restaurants geopend: Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch en Coperto Restobar in Zwolle (2017), Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, restaurant LOF en Olivier Le Petit Bistro in Gent (2018), Pillows City Hotel Brussels Centre in Brussel (2020), Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel en restaurant IJssel in Deventer (2021), Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park en Restaurant VanOost en Spring Brasserie (2022).
Pillows valt onder International Hotel Management Group, dochteronderneming van Amerborgh, opgericht door Alex Mulder.