Het platform www.slowfood.nl/kieslokaal verzamelt adressen van lokale producenten, chefs, cateraars, horecagelegenheden en boerderijwinkels door het hele land, onderverdeeld per provincie. Het maakt lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen. Juist nu.
Als gevolg van het coronavirus hebben veel kleinschalige ondernemers in de voedselsector het moeilijk. De producten die zij normaal gesproken aan de horeca leveren, vinden geen afzet meer en horeca daarentegen kunnen hun voedselvoorraden lastig kwijt. Door middel van www.slowfood.nl/kieslokaal worden deze nu onder de aandacht gebracht en waar mogelijk gesteund.
Kies lokaal: nu en in de toekomst
Op de korte termijn geeft www.slowfood.nl/kieslokaal een podium aan lokale makers. Tegelijkertijd, zien ze op lange termijn een versnelde transitie mogelijk waarin een lokale, korte keten en kleinschalige manier van produceren een belangrijke rol gaat spelen in onze voedseltoekomst.
Steun een lokale ondernemer in jouw regio
Elke provincie in Nederland telt legio producenten, chefs, cateraars en horecagelegenheden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Inmiddels staan er ruim 300 adressen op www.slowfood.nl/kieslokaal en dit aantal loopt in een rap tempo op. Denk bijvoorbeeld aan de voedselboxen van supportlocals (Amsterdam) en Support Your Locals Meijerijstad (Noord-Brabant), de lokale en duurzame producten van Chef Centraal (Amsterdam en omgeving), zuivel van de Ouwendorperhoeve (Gelderland), Lindenhoff die zijn producten direct van kleinschalige boeren betreft, of steun je lievelingsrestaurant door het bestellen van een dinerbon. Kijk op www.slowfood.nl/kieslokaal voor meer opties door het hele land. Zo is er niet alleen aandacht voor voedselondernemers in en rondom de randstad, maar juist ook voor ondernemers in kleinere steden en dorpen daaromheen.