Zondag 28 januari 2024 organiseren de bevriende chefs van Les Patrons Cuisiniers voor het tweede jaar op rij een uniek culinair event. In de Beurs van Berlage in Amsterdam serveren de Patrons ieder afzonderlijk een zesgangenmenu met signatuurgerechten. 144 absolute topgerechten dus, die ze live en telkens aan een andere tafel zullen bereiden.
Foto’s © Pieter d’Hoop
De 25 chefs van Les Patrons Cuisiniers, samen goed voor 28 Michelinsterren, koken tijdens het event in een carrousel waardoor iedere tafel een uniek menu krijgt. Samen koken de 25 chefs dus elk 6 signature dishes, iedere gang aan een andere tafel en iedereen is tegelijkertijd aan het werk. Samen vormen Les Patrons Cuisiniers tijdens deze avond de grootste Chef’s Table ter wereld. Het diner wordt afgesloten met een afterparty met dj’s, topcocktails en champagne.
Nóg mooier
Jef Schuur van restaurant Bij Jef* op Texel en Wilco Berends van De Nederlanden* in Vreeland zijn net als de vorige editie chefs de cuisine tijdens deze spectaculaire avond in de schitterende Beurs van Berlage. Wilco: ‘Vorig jaar was magisch. Alles kwam samen. Het is ontzettend gaaf om met alle patrons samen te koken aan onze beste menu’s. De gasten wisten ook niet wat ze meemaakten in beleving, kwaliteit en een betoverende sfeer en setting. Het was fantastisch dit met elkaar te kunnen doen. En hoe succesvol het vorig jaar ook was: het kan altijd beter. Dus de komende editie zijn we gedreven er met de kennis van de vorige keer iets nóg mooiers van te maken.’
Het grootste culinaire event van Nederland
Jef Schuur zal tijdens het bijzondere diner het uitserveren van de gerechten coördineren met Berends. Ook hij is ontzettend enthousiast om op herhaling te gaan. ‘Dit is het grootste culinaire event van Nederland en een waanzinnige teamprestatie van de Patrons. We staan daar met vijftig koks. Die enorme brigade moet helemaal worden gecoördineerd en met elkaar afstemmen en samenwerken. Dat maakt het heel spannend en het is echt een enórme kick als dat lukt. Om met alle vrienden van Les Patrons Cuisiniers zoiets neer te zetten op een absolute prachtlocatie in de Beurs van Berlage is pure magie. Nergens koken zoveel topchefs tegelijk op één avond als tijdens deze Chef’s Table. Dat is absoluut uniek en dat voel je aan alles… De gasten zijn betoverd en alle patrons staat met een glimlach op hun gezicht te werken. Eigenlijk was het plan dat we vorig jaar eenmalig deze Chef’s Table zouden doen, maar het was zó onvergetelijk dat alle Patrons ter plekke besloten dat er een vervolg moest komen.’
Kaartverkoop
De verkoop begint op donderdag 19 oktober 11:00. Online, zodat iedereen een kans heeft zijn kaarten te bemachtigen. Net als tijdens de vorige editie verzorgen de topsommeliers van de patrons bijpassende wijnen. Speciaal voor de gelegenheid selecteren zij unieke jaren op magnum. De ontvangst is vanaf 16:00 in de Beurs van Berlage met champagne en een aantal eerste kleine bites. Vervolgens nodigen de chefs de gasten uit aan hun unieke Chef’s Table. De after party duurt tot 23:00. Tickets voor deze exclusieve avond kosten 650 euro.
Meld je hier aan voor de mailinglijst om op de hoogte te worden gehouden over de start van de kaartverkoop en meer nieuws van Les Patrons Cuisiniers.