Sinds de opening, ondertussen tien jaar geleden, gold het met een Michelinster bekroonde restaurant Noble van patron cuisinier Edwin Kats als een van de niet te missen culinaire stops onder de rivieren. Corona en het verlies van een ster luidden een mindere tijd in. Onlangs sloot het restaurant aan het Wilhelminaplein 1 in ‘s Hertogenbosch voor twee weken haar deuren, om de zaak een complete metamorfose te kunnen laten ondergaan. Sindsdien speelt restaurant Noble zich met nieuw elan in de kijker: in een tijdloze, lichte en serene omgeving genieten de gasten van een vernieuwde kaart, een betere ambiance en een gemotiveerd en ambitieus team dat zes dagen per week doet wat ze het liefste doen: culinair topvermaak bieden.
Re-styling
In korte tijd werd er veel gerealiseerd: na een intensieve SWOT analyse, gesprekken met vaste gasten en personeel werd besloten om de geplande verbouwing van maart 2024 te vervroegen naar oktober jongstleden. Trotse eigenaar Edwin Kats, tevens de patron cuisinier van Noble Kitchen dat zich bevindt in een iconisch pand op het oogstrelende terrein van Bernardus Golf in Cromvoirt dat sinds 2020 beschikt over een Michelinster.: ‘We konden niet langer wachten, Noble moet weer een vette zaak worden: eigentijds en tevens tijdloos, sfeervol en warm.’ Hij vervolgt: ‘In totaal zijn we maar twee weken dicht geweest! Het, door Pieter Laureys van TKI uit Kaatsheuvel ontworpen, compleet gerestyled interieur, creëert een ruimte die zowel eigentijds als tijdloos aanvoelt. En om meer rust en comfort te bieden hebben we de akoestiek verbeterd en zijn we zijn van 70 naar 55 gasten gegaan. De sfeervolle bar voor een aperitief, informele borrel of etentje is gebleven, net als de prachtige private dining voor een zakelijke of feestelijke maaltijd voor een gezelschap tot veertien personen.’ Op tafel biedt het nieuwe Noble een keur aan smaken, structuren en bereidingswijze met wereldse invloeden en subtiele smaakcombinaties waarbij pure ingrediënten, authentieke bereidingswijzen en prachtige wijnen voor een memorabele ervaring zorgen. Ditmaal in een nog ongedwongener ambiance, in het stijlvolle pand met het rijke culinair verleden.
Topteam
Chef Bart Klomp en sous-chef Willem Nuijten zijn beiden ruim vier jaar werkzaam bij Noble. Zij hebben de dagelijkse leiding in de keuken, waar ze zorgen voor creativiteit en vernieuwing en gasten weten te verrassen door het gebruik van nieuwe ingrediënten en technieken. In de toekomst zal dit tweetal meer op de voorgrond treden. Op de vloer werd het team ruim een jaar geleden versterkt met SVH Meestergastheer Xavier Giessen, met wie Kats in het verleden al samenwerkte bij La Rive in het Amstel Hotel. Deze gastheer pur sang draagt in hoge mate bij aan de culinaire ervaring van de gasten.
Nieuwe inzichten en nieuw interieur
Ondanks het het feit dat ook het topsegment van de horeca het momenteel moeilijk heeft vanwege teruglopende omzet en personeel schaarste, was Edwin Kats vastbesloten om te investeren. Met lef en vertrouwen – en gesteund door zijn topteam – ziet hij de toekomst rooskleurig in. Noble is van maandag tot en met zaterdag doorlopend geopend vanaf 12.00 uur. Daarnaast zijn de Sounds & Bites avonden DJ Gentleman terug. Voor de programmering en reserveringen klik hier.