Na de succesvolle lancering van het vijfsterrenschip Vista zet Oceania Cruises de reis naar de ultieme Oceania Cruises ervaring voort. In 2025 wordt een nieuwe standaard gezet voor luxe op zee met de introductie van het state-of-the-art cruiseschip Allura. Met de verdere verrijking van de vloot wil de toonaangevende wereldleider op het gebied van culinaire en bestemmingsgerichte cruises de ervaring aan boord naar een nog hoger niveau tillen en ‘Small Ship Luxury’ herdefiniëren. De rederij pakt voor het inaugurele seizoen uit met een programma dat een volmaakte mix biedt van luxe, rust en gastronomisch genieten.
Meesterlijk design
Allura opent een nieuwe wereld van luxe. Reizigers worden verwelkomd met een buitengewone architectuur in het atrium. Een prachtig design met centraal een iconische trap en een duizelingwekkende zuil van licht en kristal die zich uitstrekt van de vloer tot aan het plafond. De grenzen tussen design en structuur vervagen bij vele plaatsen op het luxe schip. Er is een grote verscheidenheid aan uitnodigende plekken van de exquise restaurants tot de innovatieve bars en van de fantastische wellness tot het knappe dek. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, is een rijk ontwerp, ruimte en comfort.
Reisroutes uitgewerkt door experts
Tijdens het allereerste seizoen zal Allura aanmeren in een aantal van de meest inspirerende bestemmingen van Europa , met routes langs iconische steden en minder bekende juwelen. Allura zal voor het eerst uitvaren op 8 juni 2025. De inauguratiecruise zal starten in Athena en neemt de gasten mee op een 7-daagse reis naar Istanbul. Na de zomer zet Allura vaart richting Noord-Amerika en daarna volgt het winterseizoen onder de stralende Caribische zon. In totaal zal het vijfsterrenschip de keuze bieden uit 26 afvaarten om meer dan 92 bestemmingen te ontdekken op verschillende reizen variërend van 7 tot 34 dagen.
Gastronomische verwennerij
Oceania Cruises serveert ook bij Allura ‘the finest cuisine at sea’ met verschillende specialiteitenrestaurants van topniveau zoals Ember en Aquamar Kitchen, waar gasten gastronomisch in de watten gelegd worden, ongelimiteerd en zonder toeslag. Voor elke tien gasten aan boord is er één chef-kok en met de helft van de bemanning toewijd aan culinaire ervaringen, garandeert Oceania Cruises een exquise gastronomie. In het state-of-the-art Culinary Center kunnen ze bovendien verschillende kneepjes van het vak leren onder de deskundige begeleiding van de getalenteerde chefs. Wijnen uit de beste wijngaarden ter wereld maken de gastronomische ervaring compleet en in de verschillende bars kunnen gasten napraten en uitkijken naar de rest van de reis met innovatieve en verrassende cocktails geserveerd door meester-mixologen in de Founders Bar of met een adembenemend uitzicht van 180 graden in de knappe Horizons Lounge. Ook talrijke gastsprekers en sommeliers zorgen voor een verdere verrijking met een exclusieve Sommelier’s Choice en wine pairing lunches.
Intieme schepen
Met een capaciteit tot 1200 gasten zet Oceania Cruises met Allura verder in op de kenmerkende luxe van kleine schepen gecombineerd met een ultieme reisbeleving. Door dit kleinere formaat kunnen passagiers ook charmante havens verkennen waar grotere cruiseschepen niet kunnen aanmeren. De aangeboden routes omvatten meer overnachtingen en langere verblijven in de havens, waardoor de cruise intenser beleefd kan worden en gasten de luxe van tijd ervaren. Ze genieten bovendien van een hoogst persoonlijke service met twee bemanningsleden voor elke drie passagiers en van de ruimste standaardkajuiten op zee.
Voor meer informatie over de luxe cruisemaatschappij, bezoek oceaniacruises.com