Pamelas, het in-house restaurant van Pikes Hotel op Ibiza, is over het hele eiland bekend om zijn jaren 70-kitsch interieur. In de sexy en glamoureuze setting geeft chef Tim Payne geeft een moderne draai aan Europese gerechten lokaal verkregen mediterrane ingrediënten. Pamelas is zowel de perfecte plek voor een diner voorafgaand aan een avondje uit als voor een heerlijke gezonde brunch de morning after.
Dineren als een DJ
Pamelas chef-kok Tim Payne, een alumnus van de legendarische chef Marco Pierre-White, heeft een indrukwekkende staat van dienst in met Michelin-sterren bekroonde keukens. Hij verscheen naast zijn mentor in ITV’s Hell’s Kitchen en heeft op eigen houtje zijn reputatie als een van de beste chef-koks van het Verenigd Koninkrijk versterkt in de keuken van iconische gastro-pub Paradise By Way Of Kensal Green en andere plaatsen over de hele wereld. Hij was eerder ook privé-chef voor DJ’s Carl Cox en Sasha. Tim beschrijft zijn eigen stijl in de keuken als ‘nuchter, realistisch en precies’.
Picture © Sayana Cairo
Keuzes voor voorgerechten op het dinermenu van Pamelas zijn onder andere romige lokale burrata met geroosterde pijnboompitten, heerlijk knapperige duck springonion rolls, en een pincho van octopus en chorizo. Voor de hoofdgerechten kunnen liefhebbers van zeevruchten genieten van wilde zeebaars met gestoofde rode paprika’s, frisse sla en een kruidensalade, of geroosterde zeeduivel gecombineerd met een erwtenpuree, bonen en pistachenoten. Vleesliefhebbers kunnen kiezen uit een malse kalfskotelet met roomchampignon, gebraden lamsschouder met gestoofde bonen, pluma Iberica met violette aardappelen en gebakken garnalen, of de kip afgemaakt met gestoofde aardappelen en cantharel champignons. Gegrilde aubergines met courgette, rode paprika en amandelkorst maken het menu compleet.
Sunday lunch at Pikes Ibiza
Bewaar ruimte voor het dessert, want het menu heeft een subtiele knipoog naar de jaren 70 met klassiekers zoals rabarber en custard en een rijke Schwarzwälder Kirschtorte. De chocoladetruffels vormen een rijke en weelderige afsluiter. De zondagse lunch bij Pikes staat bekend als een van de meest legendarische op het eiland en is een absolute must-do in de Balearen. Verwacht de beste vlees- en vegetarische opties, compleet met alle bijgerechten. Of je nu een dag bij het zwembad afsluit of jezelf voorbereidt op de avond, er is geen betere manier om je zondagmiddag door te brengen.
Love Food Ibiza
Een andere aanrader is het Love Food Ibiza brunchmenu van Tess Prince, dat op veler verzoek een reprise op de kaart maakt. Tess Prince is een internationale chef-kok, voedselschrijver en stylist, gevestigd op Ibiza. Ze is gepassioneerd over eten en haar vorige carrière in Londen bij BaxterStorey bracht haar in contact met Yotam Ottolenghi, waar haar liefde voor Midden-Oosterse en Mediterrane keuken begon. De samenwerking met Pikes levert een supergezond menu op, geïnspireerd door haar wereldwijde culinaire ervaring. Het is waar heerlijk eten samengaat met rock & roll. Begin met een bessen-banaan brunchsmoothie gemaakt met probiotische kefir, haver en Ibiza-amandelen, en ga dan verder met pittige plakkerige Koreaanse kippenvleugels met Aziatische ingelegde komkommersalade, of voor vegetariërs de heerlijke huisgemaakte bietenburger met platbrood, gemunte avocadopuree en alfalfa. Kip shawarma is nog een favoriet op het Love Food Ibiza-menu, geïnspireerd door de Libanese restaurants aan de Edgware Road in Londen waar Tess is opgegroeid. Geen menu is compleet zonder een zoete traktatie – de slanke bananenparadijstaart of het zelfgemaakte olijfolie-ijs met blauwe bes en bergamot vormen een heerlijke manier om de brunchervaring af te sluiten.
Meer info en reserveren kan via pikesibiza.com.