Met de orancello van De Jongens van Oud West kom je moeiteloos in Koningsdagsferen. Orancello wordt, in tegenstelling tot zijn beroemde gele broertje limoncello, gemaakt met sinaasappelschillen in plaats van citroenschillen, met als resultaat een friszoete likeur die perfect is als digestief na een feestelijk maal, maar ook heerlijk is in een zomerse cocktail en absoluut the perfect serve is tijdens Koningsdag of het WK.
De sinaasappelschillen die De Jongens van Oud West gebruiken voor hun orancello komen vers van de vrucht en dat proef je. De likeur heeft een alcoholpercentage van 28 procent en is friszoet met een licht bittere afdronk. Perfect voor op een zomers terras of als verfrissend digestief. De Jongens van Oud West is ijskoud het lekkerst, maar met de orancello zijn ook heerlijke cocktails te maken door de likeur te mixen met bijvoorbeeld prosecco, of met gin en gingerale.
Kwaliteit zonder concessies
De Jongens van Oud West – Rick Taks, Joeri van Dongen en Bart van den Heijkant – zijn drie avontuurlijke bourgondiërs uit Oud West in Oosterhout die impact willen maken op de drankenwereld door een hoogwaardig alternatief te bieden voor limoncello en geen concessies te doen op kwaliteit. Om tot het beste resultaat te komen onderzochten de vrienden tientallen sinaasappelsoorten en honderd verschillende recepten voordat ze hun orancello op de markt brachten. Het resultaat is een rijke, ambachtelijke orancello.
Cocktail recept Oud West Finest
Ingrediënten
50 ml orancello
25 ml gin
200 ml gingerale
IJsblokjes
Sinaasappelschil
Munt
Doe wat ijsblokjes in een longdrink en schenk de orancello en gin erbij. Vul aan met gingerale en garneer met een sinaasappelschil en takje munt. Proost!
Meer informatie over de verkooppunten en cocktailinspiratie: dejongensvanoudwest.nl.