Het Zwitserse kazenpalet telt zo’n 590 verschillende kazen die het hele smaakpalet coveren. Van de klassieke Gruyère AOP die thuishoort op elke kaasplank tot de pittige, extra harde Sbrinz AOP. Heerlijk voor bij de borrel, in een kaasfondue of… om hartige madeleines mee te maken. Wij hebben het perfecte recept gevonden.
- boter om in te vetten
- 45 g bloem gezeefd
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei geklutst
- 80 g Griekse yoghurt
- zout en peper
- 45 g + extra Gruyère AOP geraspt
- 1⁄4 tl gedroogde lavendel
- 1 bakvorm voor madeleines
Bereiding
1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en zet hem op de stand waarbij hij van boven en onder verwarmt. Vet de madeleine vorm in met boter.
2 Mix de bloem, het bakpoeder, het ei, de Griekse yoghurt en een beetje zout en peper in een keukenmachine of met een handmixer glad. Spatel 45 g gruyère en de lavendel er portiegewijs doorheen.
3 Schep kleine hoopjes van het beslag in de vorm en bak de madeleines 10-15 minuten in de oven tot ze stevig aanvoelen en goudbruin zijn van kleur.
4 Laat de madeleines een beetje afkoelen en bestrooi voor het serveren met wat extra Gruyère.
Voor meer inspiratie: kaasuitzwitserland.nl