Bij binnenkomst springen de kleurrijke creaties direct in het oog en word je getrakteerd op de geur van intense cacao, gekarameliseerde suiker en verrassend frisse aroma’s, waar je smaakpapillen van op hol slaan. Welkom in het chocoladeatelier van Australian. Al decennialang creëren de gepassioneerde chocolatiers van Australian luxe bonbons met rijk gevulde interieurs en een compromisloos hoog cacaopercentage. Het Nederlandse merk, internationaal bekend geworden met vers schepijs, houdt zich dagelijks bezig met stuff that makes you happy zoals koffie, thee en ja… chocolade.
Passie voor kwaliteit
‘Chocolade is een natuurlijk en veelzijdig product, dat in alle seizoenen anders reageert. Daarom wordt elk stukje chocolade met persoonlijke aandacht bereid en is iedere handgemaakte bonbon uniek,’ aldus de Masterchocolatier
Om de perfecte balans te kunnen vinden tussen smaak en uitstraling, maken de chocolatiers uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Zo is de chocolade afkomstig van duurzame cacaoteelt, worden er geen compromissen gesloten op smaak en wordt de bonbon hier, op Nederlandse bodem, gemaakt. De chocolade van Australian is namelijk niet afkomstig uit Australië, wat de naam doet vermoeden. Toch hebben de chocolade creaties een knipoog naar ‘The Land Down Under’. Let maar eens op de namen, vormen en prints van de chocolade.
Misschien heb je ze wel eens gezien, of zelfs geproefd: de Dreamer selection. Rijk gevulde, vierkante bonbons, gemaakt met verse room en unieke prints van cacaoboter. Na het couvreren van het interieur en het uitharden van de buitenste laag chocolade, wordt de Dreamer belegd met een tekening van cacaoboter. Deze prints zijn gebaseerd op tekeningen uit de dromen van Aboriginals – de oorspronkelijke bewoners van Australië – die zijn geschilderd op rotsen of in grotten. Een feest om naar te kijken en om op te eten!
Verfijnde elegantie
Het afgelopen jaar zijn de chocolatiers druk geweest met het ontwikkelen van nieuwe smaken en creaties. ‘We zijn op zoek gegaan naar een luxe aanvulling op de Dreamers. Bonbons in nieuwe vormen, kleuren en natuurlijk nieuwe smaakcombinaties. En dat is gelukt!’
Dit najaar worden er twee nieuwe chocolade lijnen geïntroduceerd, waarmee een verdieping ontstaat in de collectie van luxe pralines: de Galaxy selection en de Aurora selection. De Galaxies en Aurora’s – een naamverwijzing naar de eeuwenoude astronomische kennis en interpretaties van Aboriginals – worden met de hand gemaakt en hebben een zacht interieur in verleidelijke smaken. Bij het zien van de chocolade is het duidelijk dat de selectie een verrijking is binnen het bonbonassortiment van Australian. De ronde vormen, het glansrijke kleurenpalet en de verrassende interieurs zijn een lust voor het oog en geven een elegante uitstraling.
Vol van smaak
De afgelopen jaren heeft de chocoladewereld een kleine revolutie ondergaan op het gebied van smaak en vorm. Of je nu chocolade als tussendoortje eet, of cadeau geeft, het moet een beleving zijn. Dat is ook terug te zien – en te proeven – bij de nieuwe chocoladeselecties. ‘Neem bijvoorbeeld onze rosé gouden Galaxy. De eerste smaaktonen neigen naar een zoete oase van aardbei, maar voordat de zoetheid de overhand krijgt, komt de pit van rode peper naar boven. Deze perfecte harmonie in het uiterste van verschillende smaken, gecombineerd met de bittere pure chocoladetonen, creëert een bijzonder smaakavontuur.’
Al vind je, naast deze uitdagende smaak, ook de bekendere smaken terug, zoals pure chocolade met zachte karamel, melkchocolade praline met krokante hazelnoot en een interieur met krachtige espressotonen.
Pure ambacht
De snelheid waarmee je een bonbon consumeert, staat in schril contrast met de tijd die het kost om deze chocoladecreatie te maken. Wist je dat Australian met het maken van een Aurora maar liefst twee uur bezig is.
Het begint bij het samenstellen van de kleuren. De cacaoboter krijgt de toegewezen kleur en wordt op een constante temperatuur van 45 °C gehouden. ‘Zodra de chocolademallen zijn gepakt, gieten we de gekleurde cacaoboter in de airbrush en airbrushen we de mal met cacaoboter. De aanraking van warme chocolade met de koele mal zorgt voor een kristallisatie van de cacaoboter. Hierdoor ontstaat een natuurlijke glans op iedere bonbon.’
Na het uitharden van de cacaoboter wordt de mal voorzien van de eerste laag chocolade, ook wel mouleren genoemd. Dit gebeurt tot twee keer toe, zodat de gewenste dikte wordt bereikt. De Masterchocolatier: ‘Vaak denkt men dat de dikte van chocolade bepalend is voor de lekkere knak. Toch is dit niet helemaal waar. De knak is te danken aan het hoge cacaobestandsdeel in de chocolade. Zo bestaat onze pure chocolade uit maar liefst 60,1% cacaobestandsdelen en onze melkchocolade uit 33,6%. Naast de perfecte bite zorgt het hoge aandeel van cacao ook voor een perfect smeltgedrag in de mond.’
Ondertussen wordt het interieur bereid met verse ingrediënten en samengevoegd met zachte chocolade. Zodra de chocolade in de mal is uitgehard, wordt ze handmatig gevuld met het interieur en afgedekt met een nieuwe laag chocolade. Wederom worden de bonbons in de droogkast geplaatst, waarna ze klaar zijn om verpakt te worden. ‘Achter ieder stukje chocolade schuilt een traditie van premium kwaliteit en pure vakmanschap.’
Iets te vieren, iemand bedanken of gewoon lekker voor jezelf? Bekijk het complete chocoladeassortiment op australianhomemade.com