Woensdag 20 maart wordt wereldwijd de Internationale Dag van het Geluk gevierd. Een dag die volledig in het teken staat van de betekenis van geluk. Omdat voeding een grote invloed heeft op hoe we ons voelen, kan Factor bijdragen aan het vergroten van vrolijkheid en geluk. Dit doet de maaltijdbezorgservice door vers bereide maaltijden aan te bieden, waarmee je tijd en stress in de keuken bespaart.
Meer dan alleen eten
“Je bent wat je eet”, een uitdrukking die we vaak horen. En terecht! Eten is vaak aan mooie momenten in ons leven verbonden: van een fijn aandenken aan oma’s kookkunsten tot een gerecht waarmee je je direct weer in exotische vakantiesferen waant. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat een gezond voedingspatroon een positieve invloed heeft op onze stemming en ons algemeen welzijn.
Echte happy meals ready to (h)eat
Onderzoek uit 2020, uitgevoerd door de University of Manchester toont aan dat de voeding die we binnenkrijgen een direct effect op ons microbioom heeft. Onze darmen herbergen een complex ecosysteem van bacteriën, genaamd het microbioom. En dit microbioom heeft op zijn beurt weer een effect op ons humeur. Gezond eten speelt dus een aanzienlijke rol in hoe we ons voelen.
Gezond eten blijkt voor veel Nederlanders een uitdaging te zijn simpelweg, omdat ze te druk zijn om iedere avond te koken. Hoe vol je agenda ook is, met Factor eet je altijd gezond. Ze bieden ready to (h)eat maaltijden vol verse en voedzame ingrediënten aan, samengesteld door diëtisten en bereid door ervaren chefs. De vers bereide maaltijden worden aan de hand van de ‘Schijf van Vijf’-richtlijnen van het Voedingscentrum samengesteld. Dit betekent per portie minimaal 150 gram groenten, maximaal 700 calorieën (met uitzondering van keto maaltijden die maximaal 850 calorieën bevatten), voornamelijk volkorenproducten, gezonde eiwitbronnen en zo veel mogelijk gezonde bereidingsvetten. Sinds kort is het ook mogelijk, als aanvulling op de maaltijden, om cold-pressed juices te bestellen. Door te kiezen voor Factor kan iedereen met een druk leven, of die geen zin heeft om te koken, niet alleen genieten van heerlijke gerechten, maar ook werken aan een gezondere levensstijl.