Desembrood bakken moeilijk? Niet met Hoe je een brood laat rijzen. En verliefd wordt op desem! In dit boek maakt Roy Allen de belangrijkste technieken van traditioneel bakken inzichtelijk, met stapsgewijze foto instructies en een eenvoudig overzicht van de magische processen die wilde gisten veranderen in een levende bakkerstarter en een kom met bloem in een gloeiend knapperig brood.
Tijdens deze quarantaine ontdekt een nieuwe generatie de stevige textuur en rijke smaak van echt zuurdesembrood. Je hoeft geen deskundige bakker te zijn om thuis je eigen zuurdesem te maken, en met dit boek weet je ook in welke lames, bannetons, borstels en stenen je moet investeren.
Over de auteur
Roly Allen bakte zijn eerste zuurdesembrood omdat hij dacht dat het moeilijk zou zijn en hij wel zin had in een uitdaging. Tot zijn grote verrassing bleek het ongelooflijk eenvoudig te zijn. Hij deelt zijn ervaringen en technieken door tegenwoordig als vrijwilliger in een gemeenschapsbakkerij te werken.
Laurence King Publishing | 9789492938350 | € 15,50