Gastronomie

Spectrum behind the scenes

Spectrum in balans - topkok Sidney Schutte over focus en finesse

Chef Sidney Schutte is een vaste waarde aan de top van de Nederlandse gastronomie. Met twee Michelinsterren op zijn naam bij Spectrum in Waldorf Astoria Amsterdam en twee sterren voor zijn restaurants in Mexico en Kuala Lumpur, staat hij al jaren voor een zeldzaam niveau van verfijning, creativiteit en consistentie. Maar gas terugnemen? Dat zit niet in zijn aard. ‘De wereld verandert razendsnel, dus ook wij blijven in beweging.’


lees meer
Restaurant Judith - Kasteel Engelenburg - Chefkok Thomas Kooijman

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg: tijdloos, smaakvol en verfijnd

Het in maart dit jaar geopende Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg biedt een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie van klassieke smaken. Geïnspireerd door een vroegere bewoonster van het kasteel, combineert Judith historie met eigentijdse gastronomie. Met een seizoensgebonden menu, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een intieme setting, biedt het restaurant een stijlvolle en smaakvolle ervaring. Onder leiding van chef Thomas Kooijman wordt elk gerecht met precisie bereid. Zijn minimalistische kookstijl zorgt ervoor dat de pure smaken en kwaliteit van de ingrediënten volledig tot hun recht komen. Judith staat voor elegantie, puurheid en een warme, gastvrije ambiance waarin smaak en historie samenkomen.

lees meer
The Singleton Gourmand Collection

Ontdek The Singleton Gourmand Collection

The Singleton onthult een unieke pairing van single malts een verfijnd trio van 42 jaar oude single malts, geïnspireerd op de kunst van de patisserie, in samenwerking met de gerenommeerde meester patissier Nicolas Rouzaud.

lees meer

Okura haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience

Voor een authentieke Japan-beleving hoeft men niet naar Japan af te reizen. Hotel Okura Amsterdam haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience. Deze beleving combineert een luxueus verblijf en Japanse gastvrijheid met Kōdō (香道), een eeuwenoude ceremonie van geurbeleving. Kōdō betekent letterlijk ‘luisteren naar geur’. Tijdens deze exclusieve ceremonie op 28 april 2025 neemt de Japanse Kōdō-expert Mina Hayakawa deelnemers mee in de ambacht, rituelen en interactieve elementen van deze eeuwenoude traditie.

lees meer

Michelin-sterren restauranteigenaar en chef Maksut Aşkar opent café en bakkerij ‘O’ in kunstmuseum over migratie Fenix

In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian Cafe & Bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie. Fenix vroeg sterrenchef Maksut Aşkar zijn Anatolische keuken in Nederland te introduceren. Aşkar heeft in Istanbul het door ‘World’s 50’ beste erkende restaurant neolokal. In Rotterdam opent hij een café en bakkerij, met ambachtelijk brood to-go. De kaart van O is geïnspireerd door streetfood en familierecepten die al voor generaties worden doorgegeven in Anatolië. Uit deze streek, die ligt op het kruispunt tussen Centraal-Azië, de Balkan en het Midden-Oosten, komen veel Turkse migranten in Nederland. O is gevestigd in het atrium van Fenix en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen ticket voor het museum hebt.

lees meer
Restaurant Arles Amsterdam

Arles: van de Pijp naar de Provence in vier gangen

Sinds de opening in 2017 - voor de bistro-hype dus - is Restaurant Arles op de Govert Flinckstraat in De Pijp al een geliefde bestemming voor wie houdt van verfijnde Franse gastronomie in een Amsterdams jasje. Chef Numa Muller en zijn team brengen hier geen klassieke bistrokost, maar een eigentijdse interpretatie met seizoensgroenten in de hoofdrol en verrassende, subtiele combinaties. 

lees meer

Borrelen, lunchen of dineren in Amsterdam? Tips voor een lang en lekker weekend

Sindskort kun je in Peacock Alley (in Waldorf Astoria) terecht voor de Blooming Spring Afternoon Tea. Deze staat volledig in het teken van de tulpen die vorig jaar in de achtertuin van het hotel zijn geplant. De tulpen zullen in april in bloei staan, en speciaal daarvoor zijn bijna alle gerechtjes in de nieuwe tea geïnspireerd op deze prachtige nieuwe aanwinst. De officiële naam van de tulp laat nog even op zich wachten; op 10 april wordt de tulp officieel ‘gedoopt’.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte