Wist je dat een kleine wandeling van slechts 20 minuten door de natuur de hersenen en het geheugen stimuleert en het gevoel van welzijn verbetert? Om jou een handje te helpen de wonderen van de natuur te ontdekken, heeft het non-alcoholische spirit merk Seedlip in samenwerking met Julian Bayuni en James Chaib van Bar Vesper in Amsterdam drie heerlijke alcoholvrije cocktails gecreëerd met als garnering een paar tips om zelf op ontdekking te gaan in de natuur. Dit kan zelfs het dichtstbijzijnde stadspark al zijn!
Foto credit: Sophie Laubert Photography
Natures perfect serve
Seedlip is ontstaan in de moestuin van founder Ben Branson en is ‘s werelds eerste gedistilleerde alcoholvrije sterke drank met hoge kwaliteit botanische ingrediënten als munt, hop, eik en rozemarijn. Ingrediënten die je in een gemiddeld stadspark tegenkomt. Haal de natuur in huis met deze drie heerlijke 0.0 cocktail recepten.
1. Fir Fizz
De natuur is overal om ons heen, ook in een grote stad als Amsterdam. Vaak vlak voor onze neus, maar gemakkelijk over het hoofd te zien. Kijk daarom eens bewust naar jouw omgeving, zijn er bijvoorbeeld stadstuinen waar jij heen kunt? Een bijzondere plek die je misschien nog niet kent is de Fruittuinen van West. Dit is een grote fruittuin vol fruitbomen en struiken waar je zelf fruit kunt plukken. Maak er eens een wandeling doorheen en je zult ervaren dat je de stad helemaal niet uit hoeft te gaan om de rust van de natuur te ervaren. Mocht je geen zin hebben de deur uit te gaan, dan brengt deze heerlijke Fir Fizz cocktail jou in contact met de natuur. De cocktail is namelijk gemaakt met Seedlip Garden, welke is gemaakt van natuurlijke producten als munt, rozemarijn, hop en tijm.
Benodigdheden:
Longdrink glas
Cocktail shaker
50 ml Seedlip Garden
25 ml Douglas fir cordial*
20 ml limoensap
0,3 ml foamer (v)
80 ml komkommer seltzer
Ijsblokjes
Takje rozemarijn
*mix van: dennennaalden, jeneverbes, limoenschil, limoensap, suiker, citroenzuur, appelzuur
Bereiding:
Doe alle ingrediënten minus de seltzer in een cocktailshaker
Vervolgens schud je alles door elkaar heen
Voeg daarna de ijsblokjes toe
Top af met wat komkommer seltzer
Schenk alles in een longdrink glas en garneer met een takje rozemarijn
2. Chicha Nogroni
Wist je dat Amsterdam de bomen-hoofdstad is van Europa, met zo’n 400.000 bomen geregistreerd op de kaart? Deze bomen hebben allemaal verschillende vormen, kleuren, geuren, maar ook smaken.. Eén van de bomen die veel voorkomt in Amsterdam is de eikenboom. Waarschijnlijk staat er zelfs een bij jou om de hoek. Dit recept voor een heerlijke Chicha Nogroni maak je met Seedlip Spice 94, die gemaakt is van onder andere eik, grapefruit, citroen en groene kardemom. Ga op onderzoek in een park en sluit de urban safari af met een heerlijke Chicha Nogroni. Connectie met de natuur gegarandeerd!
Benodigdheden:
Rocks glas
30 ml Seedlip Spice
30 ml chicha morada
30 ml cherry amaro*
7.5ml Luxardo maraschino cherry siroop
3 drupjes eiken bitters
physalis
Groot ijsblok
*Kersensap, gentiaanwortel, zoethoutwortel, sinaasappelschil, alsem
Bereiding:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een glazen of plastic fles
Vervolgens zet je dit minimaal 1,5 uur in de koelkast
Hierna doe je een groot ijsblok in een glas en giet je de drank over het ijsblok heen
Garneer het drankje met de physalis
3. De perfecte Seedlip Ginger Highball
Zin in een gemakkelijke cocktail die net zo lekker smaakt? Deze heerlijke Seedlip Ginger Highball is gemaakt met ginger ale en is kruidig, verfrissend en gemakkelijk thuis te maken. Top de cocktail af met een schijfje sinaasappel en een plakje gember voor een natuurlijke touch.
Benodigdheden:
Longdrinkglas
Ijsblokjes
50 ml Seedlip Spice 94
Premium ginger ale – bijvoorbeeld Fever Tree
Garnish – bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel of limoen en een plakje gember
Bereiding:
Doe de ijsblokjes in het longdrinkglas
Vervolgens doe je 50 ml Seedlip Spice 94 in het longdrinkglas
Top het af met wat premium ginger ale – bijvoorbeeld van Fever Tree
Garneer het drankje met een schrijf je sinaasappel en een plakje gember.