Gastronomie

 Småland

Najaar in Småland: het Kreeftenfeest en culinaire ontdekkingen

Småland in Zuid-Zweden zet zich dit najaar nadrukkelijk op de kaart als culinaire regio. Het hoogtepunt is de kräftskiva: het traditionele kreeftenfeest dat in deze streek het meest authentiek wordt gevierd. Bezoekers combineren hier natuur, traditie en gastronomie op unieke wijze.

lees meer
Chef Endo Kazutoshi

Silent Harmony: een limited edition whiskey van NEIT en Chef Endo Kazutoshi

NEIT, het premium Ierse whiskeymerk, lanceert Silent Harmony in samenwerking met de Japanse sterrenchef Endo Kazutoshi. Deze exclusieve single-cask release weerspiegelt hun gedeelde toewijding aan vakmanschap, discipline en balans.

lees meer
Sagardi Amsterdam © Today's Brew

Sagardi viert 5 jaar in Amsterdam met Txokos-menu

Sagardi, het authentieke Baskische restaurant aan de Spuistraat in Amsterdam, viert zijn vijfjarig jubileum met een culinair eerbetoon aan de txokos – de besloten kookclubs van Baskenland waar vriendschap, erfgoed en gastronomie samenkomen. Bij Sagardi draait alles om diezelfde cultuur: koken als traditie, gedeeld rond de grill – hét hart van de Baskische keuken.

lees meer
Restaurant GEM

Restaurant GEM. opent op Kasteel Gemert: fine dining in historisch decor

Op 2 juli 2025 opende Restaurant GEM. officieel haar deuren in het monumentale poortgebouw van Kasteel Gemert. Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen slaan chef Soenil Bahadoer en gastvrouw Annu Bachu een nieuw, ambitieus culinair hoofdstuk open.

Fotografie ©Tony Perez

lees meer
Quality Lodgings QL Golf Collectie - Kasteel Engelenburg

QL Golf: waar golf en gastronomie samenkomen

Quality Lodgings heeft QL Golf gelanceerd, een exclusieve collectie van hotels in Europa waar golfplezier en culinaire verfijning hand in hand gaan. Geen grootschalige golfresorts, maar intieme hotels met karakter, waar persoonlijke gastvrijheid en topgastronomie centraal staan. Perfect voor golfers die niet alleen naar de green komen, maar ook willen genieten van rust, comfort en excellente keuken.


lees meer
Kawop

Culinair genieten in en om Lochem

Wildarrangementen, wandel- en eropuit-tips voor een heerlijk verblijf in de Achterhoek

Wie in het najaar richting Lochem reist, ontdekt een streek waar de tijd lijkt te vertragen. De vele landgoederen met statige lanen en uitgestrekte bossen zijn gehuld in de warme kleuren van de herfst. Er heerst een rustige, bijna verstilde sfeer. Maar schijn bedriegt: het voor de streek zo kenmerkende coulisselandschap herbergt vele culturele, historische en culinaire verrassingen. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan.



lees meer
Omber - Tivoli Doelen Amsterdam

Women & Wine bij Omber: vrouwelijke elegantie in wijn en gastronomie

Omber Restaurant in het Tivoli Doelen Amsterdam Hotel presenteert een nieuwe wijnkaart die vrouwen in de wijnwereld eert. De kaart werd gelanceerd tijdens het evenement Women & Wine en viert vrouwelijke creativiteit, leiderschap en vakmanschap binnen de internationale wijnsector.

lees meer

Restaurant De Lochemse Berg in de Achterhoek biedt nu ook een à la carte menu

Na tweeënhalf jaar bouwen aan het succes van Restaurant De Lochemse Berg in Lochem, zetten Steven en Marlies Rotscheid een nieuwe stap. Naast het menu van 4, 5 of 6 gangen biedt het restaurant voortaan ook à la carte dining aan, dat gasten meer vrijheid, variatie en culinaire beleving biedt.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte