Brouwerij Rodenbach in Roeselare pakt uit met een volledig vernieuwd bezoekersparcours. Tijdens dit interactieve parcours worden bezoekers ondergedompeld in de wondere wereld van het kenmerkende Vlaams Roodbruin bier. Kers op de taart is ‘Blend your own Rodenbach’, waar de bezoeker zelf een eigen ‘blend’ van Rodenbach kan samenstellen.
Rodenbach staat bekend voor zijn kelders met 294 eikenhouten foeders waar zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces, een brouwprocedé voltrek. Deze foeders en het rijpingsproces zijn uniek in de wereld en zijn dan ook dé leidraad doorheen de interactieve beleving.
Proeflokaal Het Foederhuis
De brouwerij opende in het voorjaar het restaurant en proeflokaal Het Foederhuis. Hiermee tilde ze meteen de bierbeleving naar een hoger niveau: het tussen de eikenhouten foeders proeven van het rijk gamma Rodenbach-bieren en streekeigen specialiteiten staat er centraal. De chef presenteert huisbereide seizoensgebonden gerechten en klassiekers zoals garnalenkrokketten en stoofvlees gegaard in Rodenbach Grand Cru. In het Foederhuis is er ook een shop met een gevarieerd aanbod van bieren, limited edition flessen en Rodenbach-merchandising. Je kan zelfs een gepersonaliseerde fles met je eigen foto mee naar huis nemen.
Parcours met visuele en auditieve effecten
Naast Het Foederhuis is er nu ook een volledig vernieuwd bezoekersparcours. De eerste stop is de brouwzaal, die voortaan ook deel uitmaakt van het bezoek. Via de geklasseerde moutast gaat het richting het voormalige stookhuis dat op een interactieve manier gevuld wordt met ‘Rodenbach-weetjes en -feiten’. Het bezoek gaat, met een licht- en geluidshow bij het betreden van de eerste foederzaal, in crescendo. Visuele en auditieve effecten volgen mekaar op. Zo komt men in foederzaal 10 te weten wat zich precies in een foeder tijdens het rijpen van Rodenbach afspeelt. Nieuw op de tour is het proeven van puur foederbier, de basis van alle Rodenbach-bieren.
Dat de Rodenbach-brouwers vooral ook ‘master blenders’ zijn, staat buiten kijf. Het mengen van bieren uit verschillende foeders met jong bier leidt tot de verschillende varianten zoals de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de limited editions Rodenbach Vintage en Rodenbach Evolved, evenals de fruitbieren Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander. Als kers op de taart kan de bezoeker nu ook zelf aan de slag om zijn of haar eigen Rodenbach-variant te creëren, een unieke ervaring die de essentie van het brouwproces wel heel dicht bij de bierliefhebber brengt. Proost!
Praktisch:
Van woensdag tot en met zondag kan je als individuele bezoeker om 14u00 aansluiten bij een gegidste rondleiding. Je bezoekt dan het Rodenbach belevingsparcours en ‘Blend Your Own Rodenbach’ en krijgt de mogelijkheid om één of meerdere biertjes te degusteren.
Het Foederhuis is open van woensdag tot en met zondag van 11u00 tot 19u00.
Meer informatie klik hier.