Dutch Cuisine en My Treats hebben de handen ineengeslagen om restaurants die serieus werk maken van verantwoord ondernemen, te helpen zich te onderscheiden. Met deze samenwerking krijgen consumenten een transparanter inzicht in de positieve impact die restaurants maken en restaurants een consumentenplatform waar ze hun drijfveren kunnen laten zien.
[Afgebeeld (v.l.n.r.): Ferdie Olde Bijvank (Dutch Cuisine), Albert Kooy (Dutch Cuisine), Thijs Koster (My Treats), Jonathan van Vaerenberg (My Treats)
Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is al tien jaar actieve voorloper van een progressieve, verantwoorde manier van koken in restaurants, hotels, catering en zorg. SVH Meesterkok en voorzitter Dutch Cuisine Albert Kooy: ‘Dutch Cuisine is klaar voor de volgende stap. We gaan voor een (r)evolutie in de Nederlandse restaurantkeuken. Eten dat vooral lekker en goed bereid is. Eten dat goed is voor onszelf en gezond voor de aarde en waarbij goed wordt omgegaan met ons gehele ecosysteem.’
My Treats, your culinary compass
My Treats stelt je als consument in staat een transparante keuze te maken waar je eet en wat je eet. My Treats is een internationaal digitaal platform dat bewuste gasten en planet pleasing restaurants bij elkaar brengt. Open voor ieder restaurant om aan consumenten te laten zien waar zij impact maken: Lokale leveranciers, seizoensgebonden menukaart, sociale impact, tegengaan van voedselverspilling en meer. Omdat iedere consument het verdient te weten waar hun eten vandaan komt en ieder restaurant dat op een geloofwaardige manier moeten kunnen laten zien.
Dutch Cuisine Academie
Ferdie Olde Bijvank, medeoprichter en secretaris Dutch Cuisine: ‘Wij willen restaurants helpen hun menukaart te verduurzamen. Dat gaan we doen met onze Dutch Cuisine Academie. Met online webinars, inspiratiesessies maar ook met praktische workshops en advies op maat. Elk restaurant dat de verantwoordelijkheid wil nemen om te werken aan een betere wereld op het gebied van eten, kan bij de academie informatie en inspiratie krijgen. En daar past ook de samenwerking met My Treats perfect in.’
Transparante restaurants
Jonathan van Vaerenberg, oprichter van My Treats: ‘Hoe kan het dat het vandaag de dag nog zo moeilijk is om van een restaurant te weten wat het écht aanbiedt? Waar komen de producten vandaan, wat is het sociale beleid, wie zijn de producenten, et cetera? Dit zou voor elk restaurant, van street food tot fine dining, gemakkelijk en onmiddellijk inzichtelijk moeten zijn. Met My Treats bieden we dat inzicht, dat we nu samen met Dutch Cuisine inzetten om de restaurantsector te helpen en aan te moedigen positieve impact te maken, en de consumenten te inspireren.’
Thijs Koster, medeoprichter My Treats en voormalig horecaondernemer: “Uniek aan My Treats is dat we, in tegenstelling tot andere restaurantgidsen, een actieve rol bieden aan gebruikers en restaurants. Als gebruiker stelt My Treats je in staat om, op basis van jouw dieetwensen en duurzaamheidverwachtingen in combinatie met jouw geografische locatie, restaurants te vinden, in lijn met joúw waarden en wensen. Restaurants en chefs zijn eigenaar van hun profiel in de app. Aan hen om te laten zien wat ze doen en het te onderbouwen door bijvoorbeeld de samenwerking met Dutch Cuisine aan te gaan, dat we dan weergeven in de app. Als platform willen we met My Treats een versterker en versneller zijn van positieve impact. Zonder finger pointing. Lekker eten en goed eten krijgt een nieuwe dimensie.”
Samenwerking
Dutch Cuisine en My Treats werken samen aan het ondersteunen van restaurants. Dutch Cuisine door restaurants te helpen duurzame stappen te maken en My Treats door voor die initiatieven het ontbrekende podium te bieden aan consumenten.