Deze zomer staat de keuken van het Louis Vuitton Saint-Tropez restaurant in het White 1921 Hotel onder leiding van niemand minder dan de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Arnaud Donckele en patissier Maxime Frédéric.



Arnaud Donckele en Maxime Frédéric
Arnaud Donckele, chef-kok van het restaurant La Vague d’Or in Cheval Blanc St-Tropez, en Maxime Frédéric, hoofd van het Louis Vuitton café & chocolate shop bij LV DREAM, zijn niet alleen culinaire collega’s bij Cheval Blanc Paris, ze zijn ook vrienden. Naast hun gemeenschappelijke Normandische roots, delen ze al heel lang een kijk op gastronomie die zich richt op smaak, simpliciteit en authenticiteit. Deze zomer trekken de twee chefs naar het zuiden, met het legendarische Franse kustdorp als bestemming. Tussen de Vieux Port en de Place des Lices, hebben ze hun krachten gebundeld om een gastronomische reis te bedenken, geboren uit de lokale terroir, een menu van mediterrane smaken gepresenteerd met een ontspannen, gezellige, elegante sfeer, een weerspiegeling van hun hechte vriendschap en de zomerse levensstijl die Louis Vuitton enthousiast omarmt. Vanaf 15.00 uur komen zoete hapjes op het menu, naast desserts en chocoladerepen, en een tropézienne taart met het beroemde Monogram-motief. De reis wordt vervolgd met het avondmaal, in een verfijnd menu met de beste regionale ingrediënten zoals lisette, sardientjes en gamberoni, maar ook artisjokken, aubergines, hazelnoten en coeur de boeuf tomaten.


Louis Vuitton Saint-Tropez restaurant in het White 1921 Hotel
Het decor, ook geïnspireerd door de wereld van Louis Vuitton, bevat het blauw-witte motief uit de nieuwe ‘By The Pool’ resortcollectie, die overal verschijnt, zowel in het servies als de comfortabele kussens aan de bar in de tuin. In overeenstemming met de omgeving is veel steen, hout en keramiek gebruikt, hier en daar aangevuld door smaakvolle Objets Nomades, waaronder de lantaarns van Zanellato/Bortotto en de bloemen van Atelier Oï.
Meer info: louisvuitton.com