De afgelopen jaren kijken kookliefhebbers steeds vaker naar hun eigen tuin voor culinaire inspiratie. Daarbij blijven ze zoeken naar unieke manieren om hun buitenruimte te onderscheiden. Een accessoire die hierdoor in populariteit stijgt: de pizzaoven. OFYR introduceerde in 2021 een eigen pizzaoven. Deze houtgestookte oven bereikt temperaturen tot 300 °C, waardoor allerlei gerechten gemakkelijk te bereiden zijn. Van een pizzasteen tot een dubbelwandige stalen cloche, dit toestel heeft alle benodigdheden om traditionele pizza’s te maken in eigen tuin.
Veelzijdigheid in de buitenkeuken
De pizzaoven is niet alleen populair vanwege de hoge temperaturen en bak-snelheid: ook de veelzijdigheid valt in de smaak. Naast een oven, functioneert het apparaat namelijk als bakplaat en grillplaat. Dit maakt het toestel geschikt om in te bakken, grillen, stoven en roken. Ideaal om nog meer gerechten buiten te koken en om deze zomer vaker te genieten van de buitenruimte.
Kookboek met tips & tricks
Erik Sterckx, een professionele chef, maakte samen met OFYR een speciaal kookboek voor de pizzaoven. ‘De naam pizzaoven doet dit toestel teniet’, zegt hij. “Daarom laten we zien dat je naast houtgestookte pizza’s, ook prima desserts, ovenschotels of zelfs verse groenten en stukken vis in de oven kan bereiden.’ Met de 18 recepten hoopt Erik mensen inspiratie te geven om het meeste uit de pizzaoven te halen.
OFYR staat voor de kunst van het buiten koken. Het kooktoestel is ontworpen met de wens om buitenkoken te transformeren van een individuele activiteit in een gedeelde beleving. Met een collectie die uit meer bestaat dan alleen kooktoestellen, heeft OFYR een ware levensstijl in de buitenlucht gecreëerd. Op deze manier verbindt OFYR mensen rond het vuur, vie seizoenen lang.
Klik hier om meer te lezen over de Pizzaoven en klik hier voor meer informatie over OFYR.