Met een feestelijk plaattaartje met vegan Boursin maak je in een handomdraai een lenteproof Paastafel. Licht, luchtig en zó gemaakt—met romige vegan Boursin als smaakmaker is het de perfecte combinatie van comfort en verwennerij.
Recept en fotografie door @foodfromclaudine.

Plaattaartjes met plantaardige Boursin, prei, erwten en asperges
Voor 4 plaattaartjes heb je nodig:
1 kuipje plantaardige Boursin
1 el olijfolie
1 prei, in halve ringen gesneden
12 witte asperges, geschild en houtige uiteindes afgebroken
4 el erwten
4 takjes dille
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei aan tot dit zacht begint te worden.
Snij de bladerdeeg in 4 gelijke stroken en snij elke strook een halve cm van de rand licht in. Smeer de binnenkant in met de plantaardige Boursin, verdeel hier de prei en de erwten op. Leg de asperges, 3 per plaattaart, op de groenten. Smeer de rand in met plantaardige melk en strooi er optioneel wat flaky zeezout overheen. Bak af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Ongeveer 15 minuten.
Garneer na het bakken met verse dille, wat extra verkruimelde Boursin en grofgemalen peper. Dien direct op.