Gastronomie

Ruis aan de Sluis Muiden

Ruis aan de Sluis waar historie, vriendschap en smaak samenkomen

Muiden, juli 2025. Het is een zwoele zomeravond wanneer aan de voet van de eeuwenoude zeesluis de deuren opengaan van een nieuwe culinaire bestemming: Ruis aan de Sluis. De plek voelt meteen vertrouwd, alsof het restaurant er altijd al was. En toch is het iets nieuws, iets eigens, geboren uit de vriendschap van twee mannen die hun energie, passie en levenslust niet hebben ingeleverd bij het bereiken van de vijftig, maar juist opnieuw hebben aangewakkerd.


lees meer
Kawop

Culinair genieten in en om Lochem

Wildarrangementen, wandel- en eropuit-tips voor een heerlijk verblijf in de Achterhoek

Wie in het najaar richting Lochem reist, ontdekt een streek waar de tijd lijkt te vertragen. De vele landgoederen met statige lanen en uitgestrekte bossen zijn gehuld in de warme kleuren van de herfst. Er heerst een rustige, bijna verstilde sfeer. Maar schijn bedriegt: het voor de streek zo kenmerkende coulisselandschap herbergt vele culturele, historische en culinaire verrassingen. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan.



lees meer
 Småland

Najaar in Småland: het Kreeftenfeest en culinaire ontdekkingen

Småland in Zuid-Zweden zet zich dit najaar nadrukkelijk op de kaart als culinaire regio. Het hoogtepunt is de kräftskiva: het traditionele kreeftenfeest dat in deze streek het meest authentiek wordt gevierd. Bezoekers combineren hier natuur, traditie en gastronomie op unieke wijze.

lees meer
Chef Endo Kazutoshi

Silent Harmony: een limited edition whiskey van NEIT en Chef Endo Kazutoshi

NEIT, het premium Ierse whiskeymerk, lanceert Silent Harmony in samenwerking met de Japanse sterrenchef Endo Kazutoshi. Deze exclusieve single-cask release weerspiegelt hun gedeelde toewijding aan vakmanschap, discipline en balans.

lees meer
Sagardi Amsterdam © Today's Brew

Sagardi viert 5 jaar in Amsterdam met Txokos-menu

Sagardi, het authentieke Baskische restaurant aan de Spuistraat in Amsterdam, viert zijn vijfjarig jubileum met een culinair eerbetoon aan de txokos – de besloten kookclubs van Baskenland waar vriendschap, erfgoed en gastronomie samenkomen. Bij Sagardi draait alles om diezelfde cultuur: koken als traditie, gedeeld rond de grill – hét hart van de Baskische keuken.

lees meer
Wijnbar Vindict Amsterdam

Ribera del Duero neemt wijnbar Vindict over

Van woensdag 29 oktober tot en met zondag 2 november verandert wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord in een tijdelijke Ribera del Duero pop-up. Vijf dagen lang draait alles om het beroemdste wijngebied van Spanje. Bezoekers kunnen maar liefst vijftig wijnen uit Ribera del Duero proeven, van iconische rode Tempranillo’s tot verfrissende Clarettes (rosés) en witte wijnen van de Albillo Mayor-druif.

lees meer
Rijksmuseum en POLSPOTTEN limited edition collectie

Rijksmuseum en POLSPOTTEN lanceren limited-edition collectie geïnspireerd op de 17de eeuw

Het Rijksmuseum en designmerk POLSPOTTEN slaan de handen ineen voor een unieke limited-edition collectie. Geïnspireerd door de tentoonstelling Thuis in de 17de eeuw, die in oktober in het Rijksmuseum opent, worden historische details uit de Gouden Eeuw op speelse wijze vertaald naar eigentijds design.

lees meer
BORA QVac

BORA QVac Move: vacumeren met vrijheid en design

Met de nieuwe BORA QVac Move wordt vacumeren eenvoudiger dan ooit. Dit draagbare toestel is de mobiele variant van het bekende inbouwvacumeersysteem van BORA en biedt maximale vrijheid, zowel in als buiten de keuken. Of het nu gaat om vlees, vis of groenten: vacumeren is dé manier om de kwaliteit van verse ingrediënten te behouden.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte