De Koffiejongens en Rebottled slaan deze zomer de handen ineen. Vanaf vandaag ontvangen nieuwe klanten twee Rebottled glazen cadeau bij een abonnement op De Koffiejongens. En om dat te vieren, lanceren de partijen drie letterlijk én figuurlijk groene ijskoffies, die ook nog eens onweerstaanbaar smakelijk zijn. Want, zo weten De Koffiejongens en Rebottled maar al te goed: groen doen kan héél erg lekker zijn.
Dubbel duurzaam
Zowel De Koffiejongens als Rebottled zetten zich dag in, dag uit in voor minimale CO2-uitstoot en maximale sociale impact. Waar De Koffiejongens bekend staan om hun kleurrijke 100% biologisch afbreekbare koffiecups (ter vervanging van aluminium) – specialiseert Rebottled zich in circulair glaswerk waarbij afval wordt omgezet in blijvende producten. Twee bedrijven met een gedeelde visie en bovendien dezelfde werkwijze; zowel de koffie
als de glazen worden ingepakt door mensen met een voormalige afstand tot de arbeidsmarkt. Goed doen is een serieuze zaak, maar kan ook heel leuk én smakelijk zijn…
Zomer in een glas
Rebottled weet maar al te goed dat een drankje lekkerder smaakt als het mooi gepresenteerd wordt en bij De Koffiejongens valt over smaak al helemaal niet te twisten. Hun Lungo kwam onlangs als beste uit de test bij Radar+. Een ijskoffie-recept ontwikkelen, voelde meer dan logisch. Maar waarom zou je het bij één recept houden als je drie goede ideeën hebt? De groene doeners ontwikkelden drie recepten die elke zomerdag een stuk gezelliger maken: een volromige matcha ijskoffie, een verfrissende traditionele ijskoffie en een sensationele groene ijskoffie, geïnspireerd op de viral chocoladereep met pistache en künefe die de afgelopen periode TikTok overnam.
Proeven maar!
Wie wil proeven van deze samenwerking kan een abonnement nemen op De Koffiejongens en de onweerstaanbare koffies vervolgens in knappe Rebottled High Tumblers serveren, want je krijgt maar liefst twee stuks cadeau bij een abonnement. De glazen en recepten voor de perfecte groene ijskoffie zijn te vinden op dekoffiejongens.nl/rebottled. Dat is dubbel duurzaam & dubbel lekker.
Een abonnement op De Koffiejongens inclusief twee Rebottled High Tumblers t.w.v. €19,95 is verkrijgbaar via dekoffiejongens.nl/rebottled. De lancering van deze actie vindt plaats op 27 juni en geldt zolang de voorraad strekt.
Na het proeven van deze onweerstaanbare ijskoffie met pistache, chocola en crunch wil je nooit meer anders. Zo maak jij hem ook.
Benodigdheden
- Hoog glas van Rebottled
- Handvol ijsblokjes
- ½ eetlepel pistachecrème
- ½ eetlepel chocoladesaus
- 200 ml koude (plantaardige) melk
- Espresso koffiecup van De Koffiejongens
- 50 gram Künefe (kadayif)
- Een eetlepel ongezouten boter
- Extra tip: scheut pistache siroop
Zo maak je het
- Snijd de kadayif in kleine stukjes
- Bak het met de el boter in een paar minuten in de koekenpan mooi lichtbruin
- Doe een halve eetlepel pistachecrème in het glas door het langs de zijkanten te strijken
- Vul het hele glas met blokjes ijs
- Giet er een halve eetlepel warme of koude chocoladesaus bij
- Klop de melk (naar keuze) koud op en voeg het toe tot aan de bovenkant van het glas
- Zet een Espresso en voeg toe
- Top deze ijskoffie af met de gebakken kadayif op je melkschuimlaag
- Voor de finishing touch kun je een shot pistache siroop toevoegen
- Steek er een rietje in, roer het geheel en geniet van dit bijzondere moment!
MATCHA IJSKOFFIE
Benodigdheden
- Hoog glas van Rebottled
- Handvol ijsblokjes
- Een theelepel matcha
- Matcha whisk
- 30 ml lauwwarm water
- Espresso koffiecup van De Koffiejongens
- 100 ml (plantaardige) melk
Zo maak je het
1. Klop de matcha los met de whisk en doe het in je glas
2. Vul het hele glas met blokjes ijs
3. Voeg 100 ml koude melk toe
4. Zet een Espresso en giet de koffie in het glas
TRADITIONELE IJSKOFFIE
Benodigdheden
- Hoog glas van Rebottled
- Handvol ijsblokjes
- 200 ml (plantaardige) melk
- Ristretto koffiecup van De Koffiejongens
Zo maak je het
1. Vul het hele glas met blokjes ijs
2. Giet de koude melk in het glas
3. Voeg 200 ml koude melk toe
4. Zet een Ristretto en giet de koffie in het glas