Arles brengt de sfeer van de Provence naar Amsterdam. Dit Franse restaurant ligt in een rustige straat van de bruisende wijk De Pijp en is sinds de opening in september 2017 een vast adres voor liefhebbers van de moderne Franse keuken. Geïnspireerd door de Parijse bistronomie combineert Arles topgerechten met een relaxte sfeer.
In de keuken hebben ze een frisse kijk op Franse klassiekers met verrassende smaken. Het menu wisselt zes keer per jaar en bestaat uit drie, vier of vijf gangen, altijd met seizoensproducten in de hoofdrol. Bij Arles draait het om sfeer en gastvrijheid. Franse muziek, kunst en uitgebreide wijnkaart maken de ervaring compleet. Mede-eigenaar van Arles, Maximilian Huiskamp, groeide op in Bussum en kwam dankzij familievakanties al vroeg in aanraking met de Franse cultuur en gastronomie. Tijdens zijn studie bedrijfskunde in Amsterdam werkte hij regelmatig in het restaurant van zijn vader: Arles. Hier ontdekte hij zijn ware passie: horeca. Tegenwoordig is Maximilian mede-eigenaar en zet zich iedere dag in om de sfeer en kwaliteit hoog te houden.
Chef Numa Muller
Numa Muller, geboren in Arles, Frankrijk, bracht zijn moderne visie op de Franse keuken naar Amsterdam met meerdere succesvolle pop-ups in de stad. De liefde voor zijn keuken en drang naar vernieuwing leidden in 2017 tot de opening van Arles. Hij experimenteert graag met smaken en technieken uit andere keukens, zonder de essentie van de Franse gastronomie te verliezen. Numa zorgt ervoor dat Arles dicht bij haar essentie blijft en is nog steeds de creatieve kracht achter de culinaire invulling van het restaurant.



De wijnen
Arles schenkt uitsluitend Franse wijnen (waaronder natuurwijnen) en heeft een uitgebreide kaart met zowel klassiekers als moderne keuzes. De wijnen komen van verschillende gerenommeerde leveranciers, zoals Au Paradis, Vleck, Daxivin, Bâtard en De Gouden Ton. Het team adviseert gasten graag over verrassende wijn-spijscombinaties.


Het interieur
Arles heeft verschillende ruimtes met ieder een eigen sfeer. De Salon, Cave en Serre zijn geschikt voor zowel intieme diners als grotere gezelschappen. De muur vol Franse kunst afkomstig van markten en ateliers is een van de blikvangers in het restaurant. De artistieke sfeer weerspiegelt de rijke kunstgeschiedenis van Arles, dat onder andere bekend is door de werken van Theo van Gogh en vele andere kunstenaars. De inrichting ademt de sfeer van een klassieke bistro met bistrostoelen, houten tafelbladen en een levendige, drukke setting, zoals je die in Parijs vindt. Gasten kunnen direct in de open keuken kijken, waar de koks regelmatig in- en uitlopen om de gerechten zelf aan tafel presenteren. Zoals in Frankrijk.
Govert Flinckstraat 251, Amsterdam