De Zwolse restauranthouders organiseren van 24 mei tot en met 2 juni de Zwolse Asperge Tiendaagse. Het publiek kan tien dagen lang genieten van menu’s en gerechten gemaakt van het Sallandse witte goud. Tijdig een tafeltje reserveren is aan te raden.
Voor de ware liefhebber gaat er niets boven romige blanke asperges van de koude grond, van het seizoen dus. Het is één van de streekproducten waar Salland om bekend staat. De asperge wordt geroemd om haar smaak, maar staat ook al vijfduizend jaar bekend als zeer gezonde groente, boordevol belangrijke voedingsstoffen. De Zwolse chef-koks bereiden tijdens de Zwolse Asperge Tiendaagse uiteenlopende aspergegerechten, van klassiek tot vernieuwend.
Deelnemende restaurants nodigen jou uit
Zwolse restauranthouders vinden dat de asperge, én de stad Zwolle, een Asperge Tiendaagse dik verdienen. Van eetcafé tot restaurant; er zit voor alle liefhebbers van asperges een optie bij. De restaurants waar het publiek van 24 mei tot en met 2 juni terecht kan voor zijn favoriete aspergemenu zijn: Café de Kleine, Bistro Bonne Femme, Vaca Negra, In den Hoofdwacht, Meneer Jan, De Zoete Inval, Sukerieje, Lekker Zwols. Ensemble Gastro & Bar, L’Eglise, Dublin House.
Asperge Tiendaagse initiatief horeca en Zwolle Fonds
De Zwolse Asperge Tiendaagse wordt georganiseerd door de Zwolse restauranthouders en de Zwolse Evenementen Organisatie van Zwolle Fonds. Ze organiseren zo’n vijftien tot twintig evenementen per jaar, variërend van de Bokbierintroductie tot Rhythm & Blues Night, de Blauwvingerdagen, Carnaval en Straatfestival. Het nieuws over deze evenementen wordt gecommuniceerd op www.gastvrijzwolle.nl en de socialemediakanalen @gastijvrijzwolle. Op de website kan het publiek alle evenementen van de Zwolse horecabedrijven en winkeliers in de binnenstad bekijken en alle horecabedrijven terugvinden.