Het landgoed Huis te Jaarsveld – gelegen in het pittoreske dorpje Jaarsveld ten zuidwesten van Utrecht – is na een zes jaar durende, intensieve renovatie officieel geopend. Eigenaar Joris Huijsmans ontwikkelde zijn passie voor historische panden en zijn oog voor luxe hospitality tijdens zijn carrière waarvoor hij veelal als expat in het buitenland gestationeerd was. Gedurende meer dan twintig jaar reisde hij door diverse delen van de wereld en zag hij héél veel hotels van binnen, waarvan maar weinig hem inspireerden. Wat hem wel bijbleef waren bijzondere ontmoetingen die hij had met eigenaren van historische landgoederen. Deze ervaringen inspireerden hem om zelf zo’n bijzondere plek te willen creëeren. Na zes jaar toewijding en liefdevolle inzet is Huis te Jaarsveld niet alleen in ere hersteld, onder de nieuwe eigenaar biedt het landgoed exclusieve verblijven voor particulieren en bedrijven die een plek zoeken voor bijzondere en betekenisvolle momenten en daarnaast gasten die totale ontspanning zoeken, met luxe “Special Stay” arrangementen voor een uniek verblijf.
Bijzondere ontmoetingen
‘Mijn werk bracht mij naar landen als Beiroet, Zuid-Afrika, Frankrijk, Mexico, Singapore, Hongarije en Denemarken, waar ik maar al te vaak verbleef in hotels die me weinig inspiratie gaven. De omgeving waar je verblijft heeft een grote invloed op hoe je je voelt, presteert en verbindt. Daarnaast wil je tijdens een langer verblijf je ‘thuis voelen’. Ik miste dit bij de meeste hotels,’ vertelt hij. Toch stuitte hij af en toe op uitzonderlijke plekken die een blijvende indruk op hem achterlieten. Deze speciale verblijven, verspreid over de wereld, hadden één ding gemeen: een toegewijde en gepassioneerde eigenaar. Deze eigenaren, vaak erfgenamen van familiebezit , koesterden hun eigendom met grote zorg en konden gepassioneerd de verhalen van de geschiedenis tot leven brengen. Deze ontmoetingen inspireerden Joris om zijn eigen droom te realiseren: een historisch toevluchtsoord creëren waar luxe, design en historie naadloos samensmelten. En dat is gelukt: na een zes jaar durende renovatie is het historische landgoed omgetoverd tot een prachtige oase van rust, comfort en inspiratie.
Mix van historie en design
Alle oorspronkelijke kenmerken zoals de karakteristieke gevels, het prachtige houtwerk en de historische stijlen van de kamers, zijn behouden. De toevoeging van verschillende frisse elementen zoals moderne kunststukken werden geïntegreerd om een frisse en eigentijdse uitstraling te creëren. Dit is wat Huis te Jaarsveld bijzonder maakt. De mix van antieke meubels, designlampen en elegante wanddecoraties met moderne kunstwerken zorgt voor een fascinerende balans tussen verleden en heden. De meubels – deels familiestukken – die het landgoed sieren zijn opnieuw gestoffeerd met rijke en bijzondere stoffen waardoor een naadloze integratie met de algehele esthetiek van het landgoed is nagestreefd. De historische parktuinen van Huis te Jaarsveld, bijzonder door hun historische en archeologisch waarde, waren afgesloten voor het publiek maar zijn nu toegankelijk voor de verblijvende gasten. Alles is zorgvuldig gerestaureerd zonder ingrijpende veranderingen aan te brengen, zodat de geschiedenis naadloos samensmelt in een eigentijdse setting met grote aandacht voor duurzaamheid. Gasten van het landgoed kunnen genieten van de vele privé-tuinen, waar marmeren vazen beelden, veelal verzameld door de eigenaar uit historische locaties, een serene sfeer creëren, perfect voor romantische bruiloften maar ook voor retraites en strategie dagen die worden georganiseerd in de tuinen.
Oog voor elk detail
Naast de architect, Edwin Paymans, is de belangrijkste partner bij het vormgeven van het interieur van Huis te Jaarsveld interieurdesigner en “stoffenkoningin” Wilhelmine van Aerssen. Over een tijdspanne van meer dan twee jaar creëerden Joris en Wilhelmine samen verschillende designopties die bij het landgoed pasten. Het interieur van het landgoed kenmerkt zich door een rijke, verfijnde mix van kleuren en stoffen, zoals de wandbespanningen die de stijlkamers in 18e-eeuwse sfeer brengen. De vele kleurrijke kussens, meubels en kroonluchters komen tot hun recht in de ontwerpen van befaamd architect Edwin Paymans en het meesterlijke timmerwerk van Hans Tinga. De stoffenverzameling omvat stukken van gerenommeerde namen zoals The Designer’s Guild, Nobilis, Ralph Lauren, Nina Campbell, Vaughan en William Yeoward. Elk detail van de stijlkamers en Grand Suites is zorgvuldig overwogen: van de unieke zijden badjassen van Baturina, de met alpaca gevoerde toppers en matrassen tot de op maat gemaakte kasten die het pour over coffee concept subtiel verbergen. Het resultaat is een rijke, kleurrijke droom die tot leven is gebracht en een sfeer oproept van tijdloze elegantie, gecombineerd met modern comfort en een historisch park waar je een droombruiloft kunt vieren, of waar je volledig en exclusief tot rust komt .
Meer informatie en reserveringen klik hier.