Aan de noordoever van de Rijn tussen Keulen en Frankfurt vind je Andernach. Hoewel dit schilderachtige plaatsje tussen de wijnranken in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts aanzienlijk bescheidener van naam en faam is dan de nabije toeristische trekpleisters, kan het bogen op enkele historische en natuurlijke highlights. Voor designminnende reizigers beschikt het over een heel bijzondere USP: PURS Luxury Boutique Hotel & Restaurant.
Dit hotel, dat toebehoort aan PURS Fine Hotels & Restaurants en deel uitmaakt van het zorgvuldig gecureerde portfolio handpicked hideaways van Quality Lodgings, is namelijk het enige ter wereld dat volledig is ontworpen door de Belgische antiquair en binnenhuisarchitect Axel Vervoordt. Diens iconische, verfijnde designtaal vindt hier bovendien zijn weerklank in de creaties van chef-kok Peter Fridén in het nieuwe gastronomische restaurant PURS New Nordic Japanese Cuisine.
Kalmte & kunst
Gelegen in een voormalige residentie van de aartsbisschoppen van Keulen, beschikt dit boetiekhotel over slechts elf kamers en suites en een gastronomisch restaurant. Vanaf het moment dat je het smeedijzeren hek passeert, betreed je een andere wereld. Axel Vervoordt heeft het rijke erfgoed van het hotel subtiel gecombineerd met moderne kunstwerken, zijn kenmerkende tijdloze Wabi Sabi-esthetiek vertalend naar een harmonieuze hotelomgeving die onmiskenbaar een kalmerende uitwerking heeft. De hedendaagse kunst, de klassieke muziek, de betoverende charme van de kamers en suites – met originele houten vloeren, dubbele deuren en vrijstaande baden – en de gemeenschappelijke ruimtes in de 300 jaar oude kanselarij: als ik mijn idee van de hemel vorm zou mogen geven, zou dit een heel aardig vertrekpunt zijn.
Harmonie op het bord
Maar het is niet alleen de prachtige accommodatie die PURS tot een bestemmingshotel maakt. De onlangs met een Michelinster bekroonde chef-kok Peter Fridén, die het stokje overnam van Yannick Noack**, doet in PURS New Nordic Japanese Cuisine een flinke duit in het zakje. Geboren in Zuid-Korea, opgegroeid in een klein dorp in Zweden en klassiek Frans getraind, creëerde hij voor dit nieuwe concept een eigentijdse fusion van Aziatisch-Japanse en Scandinavische haute cuisine, waarbij niet alleen de verfijning in de smaken, maar ook in de oogstrelende presentatie onmiskenbaar deel uitmaakt van de beleving. De delicaat ogende, subtiele gerechten in het degustatiemenu – waarbij ook de prachtige wijnen zeker niet onvermeld mogen blijven – blijken stuk voor stuk umami-bommetjes te zijn die met iedere hap een stukje meer van een culinair meesterwerk onthullen.
Bij PURS Luxury Boutique Hotel & Restaurant gaan uitzonderlijke klasse en quiet luxury hand in hand. PURS Fine Hotels & Restaurants beschikt overigens over nóg enkele hele fijne logeer- en eetadressen in dit pittoreske plaatsje. Ontdek deze hier! Nog meer redenen om bald möglichst naar Andernach af te reizen hebben wij niet nodig. Ontdek de vele highlights van Andernach en omgeving hier.
Kamers vanaf € 300 (inclusief à la carte-ontbijt)